Alla avsnitt av Rulla vagn-podden

Här hittar du alla avsnitt av Rulla vagn-podden.

Lyssna här: iTunes/Podcaster / Android / Spotify 

8. Noll med sex, att tampas med besvärlig svärmor och vem som ska ta skriknätterna

Vår småbarnsexpert och familjeterapeut Mats Linde svarar på lyssnarnas frågor om att hitta sexlusten, kväva bråk, att bemöta pikar från pappaledig-fientliga kollegor och om den som jobbar också ska ta hand om skrikbebisen på natten. Lägg allt åt sidan – lyssna på det här avsnittet bums.

 

7. Smarta sömnmetoder, när amningen krånglar och om det är okej med en jobbande mamma

Vår småbarnsexpert och barnläkare Cecilia Chrapkowska Florén svarar på lyssnarnas frågor om oro över att orden dröjer, nattningsrutiner som fungerar, barn som tjoar på nätterna och om mamman “får” börja jobba efter 2 månader. Höj volymen – det här avsnittet är som en trippel espresso klockan 04.50.


6. Bebisar som matvägrar, lagom smakportioner och om Babblarna får vara med vid matbordet

Vår småbarnsexpert och barndietist Sara Ask svarar på lyssnarnas frågor om att få små barn att börja äta, servera lagom smakportioner, distrahera på rätt sätt och hur föräldrar kan tänka när det går långsamt att väcka barnets intresse för mat. Listen up om du har en bebis som inte alltid gör som du vill vid matbordet – här får du svar på dina många frågor. Avsnittet sponsras av Ella’s Kitchen, läs mer på www.ellaskitchen.se/kompis.

 


5. Utdragna nattningar, barn som vägrar flaskan och hur sjutton du hanterar allt trots

Vår småbarnsexpert och barnsjuksköterska Lisa Västberg svarar på lyssnarnas frågor om att lämna tidigt till barnvakt, fixa utdragna nattningar, få barn att sova i sängen (och ta flaskan!) och om hur du som förälder undviker att bli fullkomligt galen av ditt barns trots. Det finns hopp – lyssna på det här avsnittet! Avsnittet sponsras av Dina Försäkringar, läs mer på www.dina.se.

 


4. Längtan efter egentid, vänner som försvinner och om det är okej att bråka inför barnen

Vår småbarnsexpert och familjeterapeut Mats Linde svarar på lyssnarnas frågor om att dela på ansvaret, ge och få egentid, att (inte) kolla mobilen jämnt och om det är stort nejnej på att bråka inför sina barn. Lyssna för att få en lite enklare vardag!

 


3. Mys eller mardröm att amma, barn som gallskriker och när det är okej med alkohol

Vår småbarnsexpert och barnläkare Cecilia Chrapkowska Florén svarar på lyssnarnas frågor om gallskrikande barn, amningspress, barn som aldrig kommer till ro och om amning innebär totalförbud för alkohol. Öppna öronen – nu kör vi!

 


2. Ja eller nej till lördagsgodis, barn som vägrar äta och när det får vara nog med välling 

Vår småbarnsexpert och barndietist Sara Ask svarar på lyssnarnas frågor om kräsna barn, oro för näringsbrist, 3-åringar som bara äter välling, och om det är okej att muta med lördagsgodis. Spetsa öronen!

 


1. Tvååringen vägrar att sova själv, barn som bits och oron över att vara en dålig mamma

Vår småbarnsexpert och barnsjuksköterska Lisa Västberg svarar på lyssnarnas frågor om ersättning är lösningen för bebisen som inte går upp i vikt, tvååringen som inte vill sova själv, knepen för att sluta amma på natten och barn som bits på förskolan. Inte missa!

 

Alla avsnitt i iTunes/Podcaster / Alla avsnitt i Acast / Alla avsnitt på Spotify


Ställ din fråga här – helt anonymt!

Har du en fråga som du önskar att småbarnsexperterna ger svar på i podden? Skicka ett e-post till oss med din fråga!Vi behöver veta hur gammalt ditt barn är för att kunna ge bästa möjliga svar. Givetvis läser vi inte upp några namn i podden – din fråga besvaras helt anonymt. Du når oss på podd@rullavagn.nu.