Rulla vagn-podden

I Rulla vagn-podden får du experternas svar på dina frågor om de allra minsta barnen – från nyfödd upp till 3 år. Vi gör småbarnsföräldrar till småbarnsexperter!

Du får handfasta råd från våra experter kring de eviga frågorna om bättre sömn (!!), krångel med amning, relationsproblem, börja äta, utveckling, viktkurvor och vad som väntar den första tiden med bebis. Ja, helt enkelt det mesta som snurrar i huvudet på en trött småbarnsförälder. Programledare är Evelina Åkerberg, vd för Rulla vagn. Ställ din fråga till våra experter podd@rullavagn.nu!

Följ och lyssna på podden

iTunes/Podcaster / Android / Spotify / RSS

Senaste avsnitten

32. Så kommer du igång med amning eller flaskmatning

+

Hur kommer man igång med amningen? Hur mycket aj-aj-aj är normalt? Och vilka är bästa knepen för dig som vill flaskmata? Idag får vi BVC-sköterskan Lisa Västbergs bästa tips kring att få igång en fungerande amning som nybliven mamma. Vi pratar om hur ont det egentligen ska göra och när det är dags att be om hjälp. Vi diskuterar dessutom bästa tekniken för dig som vill flaskmata samt hur man väljer rätt flaska och ersättning.

Länk till avsnittet

31. Sömncoachen: Välling på natten, långa nattningar och vaknar ofta

+

Hur orkar man när nattningen tar över en timme? Vad gör man när bebisen vaknar hela natten? Och hur orkar man med sömnbrist? Idag pratar vi med sömncoachen Hanna Bergenkull om barns sömn. Vi pratar om evighetslånga nattningar, bebisar som “bökar runt” i sömnen och välling på natten. Vi hinner dessutom med att ta upp bebisar som vaknar ofta och hur man som förälder orkar med sömnbristen. Ladda kaffebryggaren – nu kör vi!

Länk till avsnittet

30. Relationstipset: Så slipper du bråk om sömn och egentid

+

Vem har egentligen rätt att få sova? Och hur sjutton hittar man den perfekta balansen mellan egentid, vi-tid och familje-tid? I Relationstipset ger familjeterapeuten Mats Linde oss sina bästa råd när det gäller att hitta en rättvis lösning på vem som ska få sova på nätterna. Vi pratar också om hur man hittar en perfekta balansen mellan egentid, vi-tid och familjetid.

Länk till avsnittet

29. Kämpig amning, rädd för förlossningen och världens värsta PMS

+
I det här avsnittet hör du barnläkaren Cecilia Chrapkowskas svar på lyssnarnas frågor. Vi kommer att prata om oro inför förlossningen, bebisar som vill äta konstant och om det finns en extra bra period att lära barn att somna på egen hand. Vi snackar också om trespråklighet, nyfödda som vägrar ligga på mage – och hur du genomlider värsta tänkbara PMS. Nu drar vi gång.  

Länk till avsnittet

28. Trotsåldern? Så minskar du konflikter och utbrott (konkreta råd!)

+

I våra kortare avsnitt får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag pratar vi med beteendevetaren och författaren Petra Krantz Lindgren om hur du konkret kan minska antalet konflikter med ditt barn i trotsåldern. Hur sätter man gränser utan att hota och muta? Hur blir både du och ditt barn vinnare i en konflikt? Skadar det barnet om du tappar tålamodet?

Länk till avsnittet

Artiklar & guider

Här på Rulla vagn hittar du hundratals artiklar och guider som gör livet med bebis enklare, föräldraledigheten roligare – och sömnen mycket bättre. In och kika.