Rulla vagn-podden

I Rulla vagn-podden får du experternas svar på dina frågor om de allra minsta barnen – från nyfödd upp till 3 år. Vi gör småbarnsföräldrar till småbarnsexperter!

Du får handfasta råd från våra experter kring de eviga frågorna om bättre sömn (!!), krångel med amning, relationsproblem, börja äta, utveckling, viktkurvor och vad som väntar den första tiden med bebis. Ja, helt enkelt det mesta som snurrar i huvudet på en trött småbarnsförälder. Programledare är Evelina Åkerberg, vd för Rulla vagn. Ställ din fråga till våra experter podd@rullavagn.nu!

Följ och lyssna på podden

iTunes/Podcaster / Android / Spotify / RSS

Senaste avsnitten

17. Sova i egen säng, barn som vaknar ofta och jobbig nattskräck

+

I det här avsnittet av Rulla vagn-podden blir det sömn, sömn, sömn för hela slanten. Har du en bebis som vaknar stup i kvarten på natten och vill äta? Går det att lindra nattskräck? Och vad gör man för att 3-åringen ska sova hela natten i egen säng? På plats för att svara på alla frågor finns sömncoachen Hanna Bergenkull. Vi pratar också om amning som sömnmetod — och hur du som förälder slipper ha det så himla trångt i sängen. Avsnittet sponsras av Smartphoto

Länk till avsnittet

16. Sömntipset: Så skapar du bra rutiner för sömnen på dagen

+

Hur ofta ska bebisar egentligen sova på dagen? Hur gör man ett sömnschema? I våra kortare tips får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag berättar Evelina Åkerberg hur du skapar ett sömnschema för din bebis och får bra rutiner för sömnen på dagen. Sömnschemat hittar du på www.rullavagn.nu/somnschema!

 

Länk till avsnittet

15. Kämpig kolik, rädslan för RS-virus och barn som vägrar att bada

+

I dagens avsnitt får du svaren på om det finns knep för att slippa vabba, hur man gör egen välling och var gränsen egentligen går mellan vanligt skrik och kolik. Vi pratar också om hur farliga spädbarnsförkylningar egentligen är – och hur du fixar nattningen när du har tvillingar. Nu rullar vi. I det här avsnittet av Rulla vagn-podden hör du barnläkaren Cecilia Chrapkowskas svar på lyssnarnas frågor.

Länk till avsnittet

14. Sömntipset: Så får du morgonpigga barn att sova längre

+

Varför vaknar barn ofta så tidigt? Vad kan man göra för att få dem att sova längre? Lyssna på sömncoachens bästa tips i kortformat! I våra kortare tips får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag pratar vi med sömncoachen Hanna om vad man kan göra för att få morgonpigga barn att sova längre. Rulla vagn eget sömnschema hittar du här! 

Länk till avsnittet

13. Sluta amma på natten, hantera trots och vägrar sova på dagen

+

Idag pratar vi om hur man slutar amma på natten, hur man får bukt med gråt och gnäll och vad man ska göra när ens barn inte vill äta. Vi pratar också om barn som vägrar lyssna eller sova – och om 4-åringar som ogärna vill sluta med napp. I höstens premiär-avsnitt av Rulla vagn-podden hör du BVC-sköterskan Lisa Västbergs svar på lyssnarnas frågor.

Länk till avsnittet