Rulla vagn-podden

I Rulla vagn-podden får du experternas svar på dina frågor om de allra minsta barnen – från nyfödd upp till 3 år. Vi gör småbarnsföräldrar till småbarnsexperter!

Du får handfasta råd från våra experter kring de eviga frågorna om bättre sömn (!!), krångel med amning, relationsproblem, börja äta, utveckling, viktkurvor och vad som väntar den första tiden med bebis. Ja, helt enkelt det mesta som snurrar i huvudet på en trött småbarnsförälder. Programledare är Evelina Åkerberg, vd för Rulla vagn. Ställ din fråga till våra experter podd@rullavagn.nu!

Följ och lyssna på podden

iTunes/Podcaster / Android / Spotify / RSS

Senaste avsnitten

Magknip och krångel med magen hos de minsta

+

Varför får nyfödda magknip? Vad hjälper mot krångel med magen? Och hur sjutton vet om man det är kolik?

I dagens avsnitt pratar vi bara om magen hos de allra minsta bebisarna med Catharina Tennefors på Semper. Vi snackar om varför nyfödda får magknip, vad man som förälder kan göra åt det och vad som kan hjälpa om bebisen har kolik. Det blir också en fördjupning i vad som händer med magen när bebisen börjar äta riktig mat.

Avsnittet är ett samarbete med Semper.

Länk till avsnittet

Hemsk förlossning, om sömnmetoder är okej och ledsna förskolelämningar

+

Varför slåss en tvååring mitt i leken? Hur hanterar man en kaosartad förlossning efteråt? Och är sömnmetoder okej? Louise Hallin svarar!

I dagens avsnitt svarar barnmorskan och den legitimerade psykoterapeuten Louise Hallin på lyssnarnas frågor. Vi pratar om allt från tvååringar som slåss mitt i leken, en hemsk förlossning och hur sorg kan påverka barn. Vi hinner också snackar om det är okej att använda sömnmetoder och hur man gör när barnet ofta är ledsen vid lämningen på förskolan.

Avsnittet sponsras av Kavat och Bugaboo

Länk till avsnittet

Tvilling-special: lifehacks, graviditeten och livet med två

+

Hur synkar man sömn och mat med tvillingar? Vilka lifehacks finns? Och vilka är riskerna kring en tvilling-graviditet? 

I dagens avsnitt möter vi Susanne Östman, som är barnmorska och håller i tvillingkurser. Hon guidar oss igenom lyssnarfrågor från tvilling-föräldrar. Vi pratar om allt från hur sjutton man gör om båda skriker samtidigt, om vilka risker som finns kring en tvilling-graviditet och vilka lifehacks som finns när det gäller mat och sömn med två på pricken jämngamla barn.

Avsnittet sponsras av Semper, Bugaboo och KRY

Länk till avsnittet

Tuff start som mamma, orka trotsåldern och noll energi för relationen

+

Är det normalt att pirret i relationen tar paus? Hur hanterar man 3-års-trots? Och hur sjutton hinner man ta hand om sig själv också?

I dagens avsnitt möter vi psykologen Helga Johnsson Wennderdal och pratar om att må bra som småbarnsförälder. Vi hinner prata om att känna sig ensam, kämpig trotsålder och att få en tuff start som mamma där kärleken till bebisen tar tid. Vi snackar också hur vanligt det är att pirret i relationen kan ta paus och hur man gör för att sova bättre själv.

Avsnittet sponsras av Dina Försäkringar, Kavat och Semper.

Länk till avsnittet

Börja amma? 4 vanliga problem (nästan) alla upplever!

+

Varför gör det så ont att amma i början? Hur vet man att bebisen får rätt tag? Och hur kombinerar man amning med flaskmatning?

Idag pratar vi om amning och 4 vanliga problem som de allra flesta upplever den första tiden. Vi pratar om hur bebisen får rätt tag, hur mycket smärta som egentligen är normalt och hur man hanterar för mycket eller för lite mjölk. Ja, det mesta som behöver veta inför första tidens amning.

Avsnittet är ett samarbete med MAM.

Länk till avsnittet

Artiklar & guider

Här på Rulla vagn hittar du hundratals artiklar och guider som gör livet med bebis enklare, föräldraledigheten roligare – och sömnen mycket bättre. In och kika.