Rulla vagn-podden

I Rulla vagn-podden får du experternas svar på dina frågor om de allra minsta barnen – från nyfödd upp till 3 år. Vi gör småbarnsföräldrar till småbarnsexperter!

Du får handfasta råd från våra experter kring de eviga frågorna om bättre sömn (!!), krångel med amning, relationsproblem, börja äta, utveckling, viktkurvor och vad som väntar den första tiden med bebis. Ja, helt enkelt det mesta som snurrar i huvudet på en trött småbarnsförälder. Programledare är Evelina Åkerberg, vd för Rulla vagn. Ställ din fråga till våra experter podd@rullavagn.nu!

Följ och lyssna på podden

iTunes/Podcaster / Android / Spotify / RSS

Senaste avsnitten

Vägrar sluta med blöja, oro över att få syskon tätt och bebis som vägrar pappa

+

Vad är bra med att få barn tätt? Hur ska man tänka med förskoledagarna? Och hur gör man när 4-åringen vägrar sluta med blöja?

Idag pratar vi med allas vår favorit: BVC-sköterskan Lisa Västberg! Hon guidar oss igenom frågor som hur man gör när bebisen blir för mammig, det positiva med att få barn tätt och hur man på bästa sätt lägger upp förskoledagarna när man går tillbaka till jobbet. Vi pratar också om en 4-åring som vägrar sluta med blöja och ångesten hos en nybliven mamma som inte hinner äta frukost.

Avsnittet sponsras av SemperKavat och SF Kids (få 2 månader kostnadsfritt med koden RULLAVAGN19).

Länk till avsnittet

Därför är bra mat för små barn superviktigt

+

Vad är bra mat för små barn? Varför är det så viktigt? Och hur sjutton fostrar man en allätare?

Idag pratar med med Catharina Tennefors, ansvarig för forskning, utveckling och kvalitet på Semper, om hur viktigt det är med bra mat för små magar. Och vad är egentligen “bra mat” första året? Vi snackar också om hur man ska tänka kring järn, salt och allergier.

Avsnittet är ett samarbete med Semper.

Länk till avsnittet

Trots-special: konkreta strategier, hantera tålamodet och färre konflikter

+

Hur kan man minska på trots-utbrotten? Är det okej själv att bli arg? Och vad sjutton är trots egentligen?

Idag pratar vi med beteendevetaren och författaren Petra Krantz Lindgren om barn i den så kallade trots-åldern. Vi snackar om hur man som förälder kan hantera det egna tålamodet och om det är okej att bli arg ibland. Vi pratar också om vad trots egentligen är och hur du som förälder kan minska konflikterna hemma. Inte missa!

Avsnittet sponsras av SF Kids (få 2 månader kostnadsfritt med koden RULLAVAGN19), Kavat och KRY.

Länk till avsnittet

4 byggstenar till en bra relation med ditt barn (konkreta råd från Martin Forster!)

+
Hur får man en bra relation med sitt barn? Kan lek göra att det blir färre konflikter? Och hur sjutton väljer man sina strider?

I dagens avsnitt får du barnpsykologen Martin Forsters bästa råd kring hur du från början lägger grunden rätt för en bra relation med ditt barn. Vi pratar om hur viktigt det är med positiv uppmuntran, varför lek kan göra att det blir färre konflikter och hur du lyssnar och ställer frågor på rätt sätt. Vi hinner också diskutera hur man som förälder minskar bråken och behåller sitt eget tålamod. Ett måste-lyssna-på-avsnitt för alla föräldrar!

Avsnittet är ett samarbete med KRY.

Länk till avsnittet

Första tiden med bebis – kroppen, knoppen och känslorna!

+

Är det normalt att kärleken till bebisen tar tid? Hur mår kroppen efter en förlossning? Och hur gör man när hela släkten vill komma på besök?

I dagens avsnitt pratar vi med BVC-sköterskan Lisa Västberg om den första tiden med bebis. VI pratar om den känslomässiga berg-o-dalbanan, om det är normalt att det tar tid att känna kärlek till bebisen och hur både kroppen och knoppen mår efter en förlossning. Vi diskuterar också hur man gör när hela släkten vill komma på besök och om det är okej att säga nej till snoriga förskolebarn som vill gosa.

Avsnittet sponsras av Kavat och KRY

Länk till avsnittet

Artiklar & guider

Här på Rulla vagn hittar du hundratals artiklar och guider som gör livet med bebis enklare, föräldraledigheten roligare – och sömnen mycket bättre. In och kika.