Genomsvettig redan innan du kommit utanför dörren? Att göra utflykter med små barn kan vara utmanande, men det finns också gott om knep som gör dem stressfria. Här är 13 lifehacks som kommer göra sommarens utflykter SÅ mycket enklare! 

Artikeln innehåller reklam från Bugaboo

1. Mätt? Check!

Två tips för en lugnare resa: se till att bebisen är mätt (grundregel inför alla utflykter) och ha alltid något riktigt spännande nära till hands ifall humöret börjar tryta. Det kan vara en favoritleksak eller ett litet smörgåsrån om barnet är lite större. Lifehack of the day: köp en låda med små fack och fyll upp med snacks och pyssel!

2. Fick du med dig allt?

Blöjor, extra byxor, en mössa om det blir kallt, gosefilten, flaskan, solhatt om det blir varmt och så vidare och så vidare. En kort liten utflykt med en bebis kräver sin utrustning och att packa bra är en konst. Se till att du har en praktisk och rymlig väska så att du får plats med allt du behöver (vår favorit här!), istället för många olika småväskor att hålla reda på. Packa gärna kvällen innan, så slipper du svettfläckar redan innan ni är på väg.

3. Så slipper du sanden

Det här kan vara tidernas bästa lifehack för en dag på stranden med små barn. Ta med ett dra-på-lakan, ställ något tungt i varje hörn. På två sekunder har du skapat en sand-fri zon!

4. Mindre sol med solskydd!

Solens värmande strålar är sköna, men inte lika härliga för bebisen. Ibland går det att söka sig till skuggan men så klart inte alltid. När solen står som högst på himlen och du vill skydda din bebisen från de starka strålarna är det perfekt med ett bra solskydd på vagnen som både skuggar och samtidigt släpper igenom svalkande fläktar. Det finns också sköna dynor som reglerar temperaturen och gör vagnen behagligare för bebisen även under de varmaste dagarna.

1. Bugaboo Donkey2 / 2. Breezy solsufflett / 3. Breezy sittdyna / 4. Mammoth bag

5. Så slipper du getingar!

Vätska är nödvändigt alla dagar och särskilt när det är varmt ute. Brukar getingarna surra runt glasen? Vänd en muffinsform upp och ner med ett litet hål i mitten för ett sugrör – voliá! Varken insekter eller getingar tar sig in!

Och en bonus: frys in vattenflaskorna under natten, så har du kallt och gott vatten lagom till att ni är framme på utflykten.

6. Packa lätt (så hittar du rätt!)

Genier behärskar även kaos men när barnet skriker av hungersnöd är det skönt att hitta flaskan på nolltid. Ett tips för att göra det enklare att hitta rätt i väskan är att packa små påsar för olika ändamål. En liten tygpåse med en blöja och tvättlappar gör blöjbytet enklare. Har du påsarna i olika färger blir det dessutom ännu smidigare att hitta rätt! Eller varför inte använda tvättpåsar? De är perfekt i storlek!

7. Parkfilten – alltid redo!

Du vet aldrig när det spricker upp, blir superfint väder och guldläge för en paus i en lummig park. Och när det väl händer, då ska du vara redo med den magiska filten! Är din bebis vaken kommer hen garanterat att uppskatta att komma upp ur vagnen och spana på ett träd eller på molnen.

8. Matsäck – en räddare för stora och små

Vissa dagar behövs det en hel matsäck, andra inte. En sak som är säker är att det alltid är bra att ha något med sig. En hungrig bebis och en hungrig förälder = ingen bra kombination. Se till att du alltid har något enkelt med dig i vagnen som kex, en frukt, klämmis eller en bar. Eller bästa grejen till picknicken: använd grillpinnar! Det blir både roligare att äta och mindre kladd.

9. Håll värdesakerna säkra (bombsäkra!)

Okej, här kommer ett tips som kommer hålla mobilen, plånboken och nycklarna tveklöst säkra medan du springer efter ettåringen. Rulla in dina värdesaker i en ren blöja och vik den som att den ska slängas. Ingen kommer någonsin frivilligt vilja sno något som ser ut som en smutsiga blöja! Hur smart?!

 

10. Har du koll på toaletterna?

Alla vet att det kommer hända, men inte när. Förr eller senare står du där med en bebis som behöver en ny blöja och det NU. Ett tips är att redan i förväg ta reda på var alla stora toaletter gömmer sig, för ska du in och byta en blöja på en bebis är det helt klart enklast att rulla in hela vagnen. Stora toaletter med skötbord finns – ta reda på var!

11. Slipp glasskladdet

Återigen, köp ett storpack med muffinsformar! Du gör helt enkelt ett litet hål i formen och trär det över glasspinnen. Garanterat kladdfritt!

12. Vattenballonger i frysväskan

Vattenballonger kan dubbeljobba på utflykten: fyll dem med vatten och lägg i frysen. De blir perfekt att för att hålla maten kall i frysväskan. När ni har ätit kan de få smälta och barnen kan ha vattenkrig!

13. Slipp sandiga fötter på 1 sekund

Trött på att få med halva stranden in i bilen från barnens fötter? Det enda du behöver i babypuder eller talk. Gör så här: pudra de våta och sandiga fötterna med babypuder och borsta av. Garanterat sandfritt!

 

I samarbete med Bugaboo

 

Småbarnsförälder? Lyssna på Rulla vagn-podden!

Lyssna på Rulla vagn-podden!
Alla avsnitt här!

Rulla vagn-podden får du experternas svar på dina frågor om de allra minsta barnen – från nyfödd upp till 3 år. Vi gör småbarnsföräldrar till småbarnsexperter! Du får handfasta råd från våra experter kring de eviga frågorna om bättre sömn (!!), krångel med amning, relationsproblem, börja äta och viktkurvor. Ja, helt enkelt det mesta som snurrar i huvudet på en trött småbarnsförälder. 

Lyssna här:
iTunes/Podcaster / Android / Spotify / Här på webben

***

Vore det skönt att dela tankar och frågor med andra mammor och pappor? På Rulla vagn hittar du föräldralediga över hela Sverige. Ta kontakt med någon som startat en grupp – eller starta en egen (det tar två minuter)! Det går såklart att starta en grupp redan innan du får barn.