Starta egen mammagrupp lära känna andra mammor Göteborg Stockholm Malmö
Bild: Folio Images


Vill du träffa andra mammor att umgås med under mammaledigheten? Helt rätt! Det blir roligare att vara mammaledig när du delar tiden med andra. Här kan du läsa om hur enkelt det är att starta en egen mammagrupp och lära känna fler mammor med barn i samma ålder.

Mammaledigheten innebär för de flesta mycket ledig tid under dagarna när större delen av din bekantskapskrets är på jobb eller skola. Många har en bild av hur man som mammaledig ska dricka kaffe på stan med andra mammor, rulla vagn ihop eller ha mysiga träffar hemma. Och det blir helt klart roligare att ha någon annan att dela tankar om föräldraskapet, men också allt annat mellan himmel och jord. Oavsett om du bor i en storstad som Stockholm, Göteborg eller Malmö, eller en mindre stad, är det superenkelt att starta en egen mammagrupp. 

Så här startar du en egen mammagrupp

  1. Gå in på www.rullavagn.nu och sök på din ort eller stad. Då ser du om någon där redan startat en grupp, och kanske passar det utmärkt för dig att hänga på.
  2. Om det inte finns någon grupp som passar dig väljer du att starta en grupp. Det tar bara någon minut att komma igång.
  3. När din grupp är startad kan andra mammor hitta den på Rulla vagn. När de väljer att kontakta dig får du ett e-post och därefter väljer ni själva hur ni vill hålla kontakten. Ibland kan en grupp på Facebook vara smidigt.

En första träff med din mammagrupp

När du fått kontakt med andra mammor via Rulla vagn är det dags för en första träff. Ni bestämmer tillsammans hur och när ni vill ses, till exempel på Öppna förskolan, över en fika på stan eller på en promenad. Du bestämmer själv om du kanske bara vill träffa en annan mamma eller flera samtidigt, beroende på vad som passar dig bäst. Det kan vara nervöst att träffa nya människor, men ofta hittar man snabbt samtalsämnen: barnen, jobb och andra intressen. Kom ihåg att du kan behöva träffa flera nya mammakompisar för att hitta de som du verkligen klickar med.

 

Har du startat en grupp på Rulla vagn och lärt känna nya människor? Hör gärna av dig till oss berätta!