Letar du (som alla andra) efter appar som gör livet som småbarnsförälder lite enklare? Här är några som du möjligtvis kan – men definitivt inte vill – klara dig utan!

1. Babydags – Håll koll på flaskmatning, amning och blöjbyten

Äta, sova, bajsa – börja om. Inte konstigt att det är svårt att minnas när senaste blöjbytet eller amningen var. Med appen Babydags får du hjälp att hålla koll på när du senast ammade/flaskmatade och när du bytte sista blöjan. Du kan också sätta alarm så att du vet när det är dags igen. Och kanske fiffigast av allt; ni kan se vem som bytte sista blöjan.

AppStore

2. Krokodilens smutsiga tänder – Gör tandborstningen kul!

Den här appen är toppen när det är dags för tänderna att kika fram. Då kan det här med tandborstningen ibland vara lite knepigt. Med appen Krokodilens smutsiga tänder kan ditt barn borsta krokodilens tänder samtidigt som sina egna. Det blir en rolig lek helt enkelt! Det finns även en bok att kombinera med appen som berättar sagan om krokodilen och hans vänner.

AppStore

 

3. Baby sleep timer – Få koll på bebisens sömnmönster

Med den här appen får du snabbt klarhet i hur mycket och när ditt barn sover. På natten lägger du mobilen bredvid sängen, och nästa morgon kan du se – för det ÄR verkligen svårt att efteråt komma ihåg – när ditt barn och du varit vakna för mat eller blöjbyte. Över tid får du koll på sömnmönstret och kan lättare planera dagarna efter hur ditt barn brukar sova.
Appen kostar 20 kronor.

AppStore

4. White noise baby – Få bebis att somna på två sekunder

Har bebis svårt att somna? Orkar du inte hyssja en enda minut till? Med risk för att du själv somnar först; ladda ner appen Sound Sleeper och vaggas till sömns av så kallade “white noise”-ljud. För bebisen påminner det om ljudet inne i mammas mage – med andra ord, det tryggaste som finns.

AppStore / Google Play

5. Prion – Dela bebisbilder säkert med nära och kära!

Som nybliven förälder tas det ofta många (och då menar vi MÅNGA!) bilder på det nya lilla underverket. Vissa vill man dela med hela världen, medan andra känns mer privata. Då är appen Prion perfekt. Där kan du enkelt dela bilderna med precis de du vill – och inga andra – på ett tryggt och enkelt sätt.

AppStore / Google Play

 

***

Vore det härligt att dela föräldraledigheten med andra mammor och pappor? På Rulla vagn hittar du föräldralediga över hela Sverige. Ta kontakt med någon som startat en grupp – eller starta en egen (det tar två minuter)! Det går såklart att starta en grupp redan innan du får barn.