Träffa andra mammaledig starta mammagrupp Göteborg Stockholm Malmö föräldraledig
Bild: Folio Images

Mammaledigheten blir roligare när du delar den med andra, men det är inte alltid så lätt att hitta nya vänner i vuxen ålder. Här listar vi sex utomordentligt bra sätt att träffa andra mammalediga – eller varför inte starta en egen mammagrupp?

1. Lär dig spela piano!

Kurser för föräldralediga har vuxit sig populärt och är ett perfekt tillfälle för dig att bli bättre på någonting du tycker om. Eller varför inte ta tillfället i akt att prova på någonting helt nytt? Det finns många kurser som erbjuder bland annat sång, skrivande, foto och keramik. Ditt barn får självklart vara med och du har möjlighet att träffa andra mammor som delar samma intresse som dig.

2. Lek och kul för både dig och ditt barn

På öppna förskolan får du tillfälle att träffa andra mammor medan barnen leker. Det går även helt kostnadsfritt att få råd, stöd och möjlighet att medverka i pedagogisk verksamhet.

3. Hitta en mammaledig kompis i lugn och ro

Här på Rulla vagn kan du i lugn och ro söka efter andra mammalediga som vill precis samma sak som du – träffa en mammakompis! I Stockholm, Göteborg och Malmö finns det redan många grupper startade och mammor som vill träffas. Du kan även enkelt starta en egen mammagrupp i området du bor. Att träffa andra mammalediga gör ledigheten roligare!

4. Gå på mysig bebisbio

Ta med din bebis och dela en mysig filmstund i biosalongen. Allt är bebisanpassat med tillgång till bland annat skötbord och mikrovågsugn. Det bästa av allt? Det finns andra mammalediga på plats att börja samtala med.

5. Kombinera kvalitetstid med utbildning

BVC erbjuder mammagrupper där du får möjlighet att dela med dig av erfarenheter, frågor och tankar och träffa andra mammor med barn i samma ålder. Mammagrupperna börjar när barnet är 2-3 månader gammalt och ger även utbildning inom saker som rör den första tiden med en bebis, bland annat mat, sömn och infektioner.

6. Lek och sjung i lugn miljö

Bibliotek är ett utmärkt ställe att träffa andra föräldralediga mammor. Det anordnas ibland mysiga sagostunder och sångstunder för barn och finns ofta tillgång till lekhörnor. Perfekt för dig som får träffa andra mammor och för ditt barn som kan leka med andra barn.

***

Många föräldralediga runt om i hela Sverige använder Rulla vagn för att hitta andra föräldralediga att dela sin tid med. Sök efter en grupp du med eller starta en egen i området du bor!