Rulla vagn mot mödradödligheten i barnvagnsmarschen 26 maj!
Bild: Barnvagnsmarschen.se

Från Sollefteå till Sydafrika råder det brister i mödrahälsovården. Varje dag dör över 800 kvinnor i världen av komplikationer vid en graviditet, osäker abort eller förlossning. Allra hårdast drabbas kvinnor som lever i fattigdom och på flykt. RFSU vill uppmärksamma människor och makthavare på detta med en barnvagnsmarsch mot mödradödlighet den 26 maj. Kom och rulla du också!

Det går att få bukt med problemet – allt som behövs är politisk vilja och resurser. Därför marscherar vi över hela Sverige lördagen den 26 maj! Du är välkommen att komma med i folkrörelsen!

Starta en egen marsch i din stad!

Saknas det en marsch på din ort? Det är enkelt att starta en egen marsch. Allt du behöver göra är att fylla i ett formulär som du hittar här. Du bestämmer själv nivån för ditt engagemang, marscherna varierar från 7-150 personer. RFSU hjälper dig med allt du behöver för att komma igång.

Vill du hitta någon att gå barnvagnsmarschen med?

Här på Rulla vagn hittar du enkelt andra föräldrar att hänga med under föräldraledigheten. Vi kan inte tänka oss ett mer perfekt tillfälle att samla dina nya kompisar och gå marschen tillsammans!