Roliga aktiviteter för regniga sommardagar
Bild: Folio Images

Sommaren bjuder på många föräldralediga dagar att fylla med barnvänliga aktiviteter. Men det är lätt att fantasin går på tomgång när regnet öser ner. Här är riktigt roliga aktiviteter med barn för regniga sommardagar. 

 


– Den här artikeln innehåller produktreklam från Smartphoto –

1. Bada hemma!

När det är för regnigt för stranden och invasion på badhuset: tänk på att du har ett bad hemma också. Tappa upp en varmt bad med massa bubbel i badkaret, eller ta fram badbaljan och skoja med plastleksakerna. Dämpa belysningen i badrummet, spela musik och tänd värmeljus för att göra det ännu mysigare.

2. Besök en bondgård

En alldeles perfekt utflykt för regniga dagar är en tur till en bondgård. Bor du i en större stad, och tänker att det är långt till landet: googla på ”bondgård Stockholm” eller ”4H-gård Stockholm” (du lär bli förvånad över hur nära du har till en bondgård. I stallet, under tak, finns ofta kor, hästar, får, grisar, höns och kaniner att titta och klappa på. Vissa 4H/bondgårdar har också ett gårdskafé eller platser där du kan äta egen matsäck. Under sommaren arrangerar flera gårdar dagläger för en överkomlig peng. Här hittar du en lista över alla 4H-gårdar i Sverige

3. Kolla på bilder – och framkalla!

När regnet vräker ner: kura upp er i soffan med ta fram fotoalbum eller mobilen; många barn älskar att titta på bilder och filmer på sig själva. Som förälder kan du, medan ditt barn leker, välja ut dina bästa bebisfoton och få tid att framkalla kopior, göra förstoringar och andra fotoprodukter som ger dig minnen du kan ta på. Hos Smartphoto, som är samarbetspartner på Rulla vagn, får du hela 40 procent rabatt på din första beställning. Här kan du läsa mer om det generösa erbjudandet 

4. Baka tillsammans!

Regniga dagar är perfekta dagar för att baka bröd och bullar (att äta direkt och att fylla frysen med). Många barn tycker om att hjälpa till att blanda, kavla, vispa, provsmaka … Gör det till en mysig stund tillsammans, och njut sedan av det nybakade ihop – kanske på en picknick inne eller ute. För dig som vill baka sockerfritt finns många alternativ: bananmuffins, morotsfrallor och blåbärsmugcakes till exempel.

5. Ha hemma-picknick!

Börjar det ösregna precis när ni ska ut på picknick i parken? Misströsta icke. Bred ut filten i vardagsrummet, låt taklampan bli en sol (svep in i gult crepepapper om du har det hemma), sätt på sommarglad musik och duka fram de nybakade godsakerna och dricka. Häng upp flaggspel och sätt färgklick på picknicken på papptallrikar och muggar.

***

Allt blir roligare när man är fler! På Rulla vagn är det enkelt att hitta andra mammor och pappor att umgås med under föräldraledigheten. Sök efter en grupp på din ort – eller starta en egen pappa- eller mammagrupp! 

***

I samarbete med vår samarbetspartner Smartphoto