Träffa och lär känna andra mammalediga och pappalediga
Bild: Folio Images

Att vara hemma med sitt barn är både givande och fantastiskt. Men efter bebisbubblan föds snart en längtan efter att lära känna andra mammor och pappor. Att dela tankar och upplevelser med dem gör föräldraledigheten ännu roligare. Starta en grupp nu!

Nytt år = nya möjligheter!

Att träffa nya vänner är inte alltid lätt, men när du vågar ta första steget kan dörren öppnas till en ny och härlig vänskapskrets. Föräldraledigheten ger dig möjlighet att prova på nya saker och lära känna andra mammor och pappor. Att umgås med andra föräldrar gör vardagen roligare. Gör något roligt ihop eller träna er i form genom att rulla vagn varje dag. Här är fem utmärkta aktiviteter att göra ihop med din föräldragrupp.

Ju fler desto roligare

Att vara ledig under en längre period med ansvar för en liten krabat kan vara helt fantastiskt, men också påfrestande. Men var lugn; det finns många småbarnsföräldrar som går igenom precis samma saker, just i detta nu. Ta chansen att lära känna en mammaledig eller pappaledig kompis som bor nära och har barn i samma ålder. Att träffa nya vänner gör föräldraledigheten mycket roligare. Att få prata av sig med andra betyder dessutom mycket när man är trött efter sömnlösa nätter!

Lär känna nya rutiner

Med en nyfödd bebis kan det kännas som att alla rutiner är som bortblåsta. Skapa nya tillsammans med en mamma- eller pappavän! Det finns andra föräldralediga i närheten av dig som också har varit uppe sedan klockan fem i morse. Lär känna en mamma eller pappa som också vill träffas! Chansen är stor att ni har liknande rutiner – och mycket att prata om. Eftersom ni är lediga samtidigt finns det massor av tid att hitta på roliga saker tillsammans, och ta en styrkande kopp kaffe ihop.

Börja idag, börja här!

På Rulla vagn är det superenkelt att komma i kontakt med andra föräldralediga.

Hitta en grupp i området du bor. Det finns redan många startade grupper med föräldrar som vill träffas.
– Starta en egen grupp, det tar mindre än fem minuter.
Ta chansen att lära känna andra mammor och pappor. Föräldraledigheten blir roligare när du delar den med andra!