Magiska adventskalendrar för de allra minsta
Bild: Folio Images

Minns du också magin som barn när man tidigt varje morgon fick tassa upp och öppna en lucka i sin kalender? En adventskalender kan göra dagarna fram till julafton till en spännande resa. Här får du tips på fyra kreativa och personliga kalendrar för de allra minsta, som skapar minnen för livet.

En aktivitet om dagen

Jul innebär mycket godis och många paket, så varför inte byta ut en traditionell godiskalender mot en aktivitetskalender? Skriv en lapp med en aktivitet för varje dag och slå in i små fina paket. På lapparna kan det stå beskrivet eller finnas en bild på vad ni ska göra för roligt just den dagen. En bild på en gran kan betyda att ni ska klä granen, en bild på godis kan betyda att ni ska göra julgodis. Ni kan även åka till stan och titta på julskyltningen, bygga pepparkakshus och julpynta med tomtar, nissar och ljusstakar. Perfekt för dig som kan kombinera julförberedelser samtidigt som ditt barn som får vara med och hjälpa till att pyssla, smaka, känna och klämma.

Ett minne om dagen

Magiska adventskalendrar DIY

Räkna ner dagarna till jul med med dina egna bilder på nära och kära! Barn älskar att titta på bilder på sig själva och familjen. Framkalla dina kort och slå in i paket – voilà! Kura ihop er i soffan med hela familjen och titta på dagens bild tillsammans. Kanske vill du ha med en bild på alla som betyder mycket för ditt barn eller minnas en härlig semesterresa ni gjort? Hos vår samarbetspartner Smartphoto går det enkelt och snabbt att framkalla dina bilder – och dessutom får du en superrabatt på 40 procent* på din beställning fram till den 24 december. Ange koden RULLAJUL.

En saga om dagen

Sagor är spännande, lärorika och mysiga att läsa tillsammans på kvällen. Kopiera eller skriv en egen julberättelse som du delar in i 24 kapitel. Gör små paket av dem eller kapitelrullar med ett fint band runt varje kapitel. Varje dag öppnar barnet fortsättningen på sagan och kan med spänning vänta på att få höra nästa kapitel.

En liten grej om dagen

Gör små paket och fyll dem med små spännande överraskningar. Blanda praktiska och roliga leksaker som strumpor, russinpaket, klistermärken eller varför inte bitarna i ett pussel. Det finns massor av roliga idéer på hur du kan hänga upp dina paket. Här kommer några:

adventskalendrar

adventskalendrar2

 

****

*Med koden RULLAJUL får du hela 40 procent rabatt på beställningar fram till 24 december 2016 hos www.smartphoto.se

I samarbete med Smartphoto.