gustaf-gimstedt-rulla-vagn_utvald

När musikläraren Gustaf Gimstedt blev pappaledig insåg han hur mycket han saknade musiken i sin vardag.
– Jag ville komma i kontakt med andra föräldralediga musiker och startade därför en grupp på Rulla vagn. Det har redan gett resultat.

Hur upptäckte du Rulla vagn?

– Jag såg en affisch på anslagstavlan på BVC, och tyckte att det lät spännande. Det fanns redan många intressanta grupper, men jag ville starta en egen grupp för att hitta andra att spela musik tillsammans med. Och jag har fått kontakt! Vi har inte hunnit ses än, men det blir troligtvis efter nyår. Många av mina vänner jobbar på dagarna och har barn som är lite äldre. Då är det inte alltid så lätt att ses.

Musik är ett stort intresse för dig. Berätta!

– Jag är musiklärare på en grundskola och har sysslat med musik väldigt länge, ända sedan jag var liten. Jag gillar att improvisera och spelar allt från Astrid Lindgren-låtar och barnmusik till klassiskt, rock och jazz. Tillsammans med några vänner försöker jag starta upp ett band just nu, men det är lite svårt att få till eftersom vi inte är lediga samtidigt.

Hur känns det att vara pappaledig?

– Det är spännande att få vara hemma och lära känna min son. Han kräver ju ganska mycket uppmärksamhet, haha. Jag tycker det är kul att vara aktiv, men jag hinner också sitta still och läsa tidningen ibland.

Hur viktigt är det som pappaledig att träffa andra föräldrar?

– Oj, det är oerhört viktigt att träffa andra vuxna regelbundet. Just nu går jag på två aktiviteter i veckan med min son: barnrytmik och babysim. Ibland har vi föräldrar suttit kvar och fikat efteråt, men jag har inte hookat upp med någon utanför aktiviteterna. För att ta det steget är det viktigt att man verkligen klickar ordentligt och delar samma intressen. Därför började jag använda Rulla vagn.


GUSTAF GIMSTEDT

Ålder: 37
Pappa till: Edvard, född i december 2015
Bor: Masthugget i Göteborg
Jobbar som: Musiklärare i grundskolan
Bästa föräldraledigtipset: Passa på att ta vara på tiden att lära känna ditt barn! Om ditt främsta minne från föräldraledigheten finns i skärmen på din smartphone kommer du nog ångra dig när du ser tillbaka.

 

Här hittar du Gustafs grupp på Rulla vagn

***

Rulla vagn är det enkelt att hitta andra mammor och pappor att umgås med under föräldraledigheten. Sök efter en grupp på din ort – eller starta en egen pappa- eller mammagrupp!