Fyra poddar för dig som är småbarnsförälder
Bild: Folio Images 

Här listar vi fyra poddar för dig som mamma- eller pappaledig. Kanske har du en stund över och vill hitta rätt i podd-djungeln? De här favoriterna passar perfekt när du rullar vagn, plockar in i diskmaskinen eller är på väg till en lekplatsdejt! 

 

1. Pampers barnvagnspromenader

Den här podden är måste-lyssning för den nyblivna mamman eller pappan. Podden handlar allt om det som snurrar i skallen på alla nyblivna föräldrar: mat, sömn, anknytning, amning, blöjbyten och inskolning på förskolan. Louise Hallin, psykoterapeut med specialistutbildning inom barn- och ungdomspsykiatri, svarar på varenda fråga på ett rakt och enkelt sätt som lugnar och peppar.

2. Lillelördag

Ann Söderlund, nu gravid med sitt femte barn, och Anitha Schulman pratar högt och lågt om pusslet med familj, vardag och relationer. Podden är lite som att sitta och lyssna på snacket mellan två vänner – en stor dos humor, varmt och ärligt!

3. Pappapodden med Nisse och Manne

Här berättar Manne Forssberg och Nisse Edwall underhållande historier från pappalivet och också om vad som händer med relationen efter att man fått barn. Roligt och varmhjärtat!

4. Fredagspodden med Hannah och Amanda

I fredagspodden bubblar Hannah Widell & Amanda Schulman om livets höjd- och lågpunkter. Podden är peppande, rolig och ärlig med mycket prat om karriär blandat med familjliv. Trots att systrarna lever ett till synes glammigt liv i Stockholm kan nog de flesta mammor känna igen sig i deras prat om sina kroppar, livspusslet och den ibland hopplösa deppigheten.

 

Bubblare:

Säker stil

I podden Säker stil pratar Ebba von Sydow och Emilia de Poret om den perfekta garderoben och skandinaviskt chic stil. Nu är Ebba gravid med sitt tredje barn och förhoppningsvis kan vi se framemot mer prat om gravidmode och därefter hur man bäst klär sig under föräldraledigheten!

Kära barn

Precis som i podden ”Pampers barnvagnspromenader” svarar psykoterapeuten Lousie Hallin här på frågor om barns utveckling. I ”Kära barn” handlar dock alla frågor om barn mellan 3 och 18 år. Som nybliven förälder får du med dig massor av nyttig kunskap och funderingar inför det livslånga jobbet som vägvisande uppfostrare för dina barn.
Vill du har fler tips på poddar inom kategorin Barn och familj? Här har du hela listan. 

***

Ska du vara föräldraledig i höst? På Rulla vagn hittar du föräldralediga över hela Sverige. Ta kontakt med någon som startat en grupp – eller starta en egen (det tar två minuter)!