Föräldraledig i Stockholm
Bild: Folio Images

Föräldraledigheten blir mycket roligare när du delar den med andra. Med den ihopkopplande tjänsten Rulla vagn är det enkelt att hitta och starta en stor eller liten grupp med andra föräldralediga. I Stockholm finns redan massor av startade grupper!

Dela upplevelser

I Stockholm finns det många aktiviteter för föräldralediga och deras barn. Prova babydans på Dansmuseet, gå på sångstund i sagorummet på Stadsbiblioteket eller barnvagnspromenera i Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården. Att dela sina upplevelser med andra mammor och pappor gör det naturligtvis extra härligt! Just nu finns över 100 grupper startade i Stockholm av föräldrar som gärna vill ses. Särskilt populära områden är Hägersten/Liljeholmen, Södermalm, Vällingby och Sundbyberg.

Hitta nya pappa- och mammavänner!

Det kan vara svårt att lära känna nya vänner i vuxen ålder, men med Rulla vagn har du världens chans att hitta andra föräldralediga att umgås med! Läs till exempel om Madeleine, som flyttade till Stockholm från Örebro och hittade en ny bästa vän genom Rulla vagn. Hon berättar:

Att man får prata av sig och lyssna på hur andra har det. Att träffa andra mammor på Rulla vagn har betytt mycket för min mentala hälsa faktiskt; som föräldraledig går tillvaron verkligen upp och ner, och du har massor av tid att fundera och oroa dig över saker. Då är det skönt att prata med andra som förstår, och att få höra att de har det likadant och brottas med samma problem.

Sök efter en redan startad föräldragrupp där du bor, eller starta en egen grupp (det tar två minuter)!