Småbarnsförälder? Här är bästa poddarna för långa barnvagnspromenader!
Bild: Folio Images

Här listar vi våra fem absoluta favorit-poddar för dig som mammaledig eller pappaledig. Perfekt att lyssna på när du rullar vagn, plockar in i diskmaskinen eller är på väg till en lekplatsdejt! 

1. Kära barn

Välkänd podd som de flesta säkerligen redan känner till. Trots det är den värd att tipsa om (den är ju så bra!). I Kära barn svarar psykoterapeuten Lousie Hallin på frågor om barns utveckling. Frågorna riktar sig till dig som har barn mellan 3 och 18 år, men vi tycker den är toppen även för dig som nybliven förälder. Du får med dig massor av nyttig kunskap och funderingar inför det livslånga jobbet som förälder!

Här kan du lyssna!

2. BVCpodden

BVCpodden görs av Barnhälsovårdsenheten i Stockholms län. Malin Bergström, forskare och barnpsykolog, samtalar med intressanta och kunniga gäster om föräldraskap, småbarn och allt som hör till det. Nytt avsnitt nästan varje torsdag.

Här kan du lyssna!

3. Knoddpodden

En podd om vardagen kring barn och saker man pratar med andra föräldrar om. Veckopeng, grönsaker, resor… Hur gör du?Inget är pinsamt eller fel. Vi gör alla rätt – på vårt sätt! Öppet & lättsamt med småbarnsföräldrarna Jeanette och Mikaela. Nytt avsnitt varje tisdag!

Här kan du lyssna!

4. Faderskapstestet

Det sanna faderskapstestet kommer inte vid födseln, utan vid pappaledigheten. Vad är man när man skalar bort allt annat och bara är pappa? Rasmus och Emanuel diskuterar och utmanar varje vecka varandra i test för att bli världens bästa pappor.

Här kan du lyssna! 

5. Vattnet går 

Gillar du att lyssna på andras förlossningsberättelser? I den här podden intervjuar Nina Campioni både kända och okända mammor som delar med sig av sina graviditeter och förlossningar. Dessutom är barnmorskan Gudrun Abascal med och svarar på frågor under programmens gång. Några som gästat podden är Hannah Widell, Carin da Silda och Ebba von Sydow. En inspirerande och peppande podd!

Här kan du lyssna! 

Vill du ha tips på fler bra poddar? Kika in här!


KOMMER SNART: Rulla vagn-podden!

 Ja, du läste rätt! I mars lanseras Rulla vagn-podden, där våra småbarnsexperter svarar på ALLA dina frågor. Kanske undrar du vad du ska göra för att Ingen fråga är för liten, för svår eller för konstig. Tillsammans med noga utvalda experter diskuterar vi i podden ALLT som rör de allra minsta – från nyfödd upp till 3 år. 

Läs mer och ställ en fråga!

***

Ska du vara föräldraledig i vår? På Rulla vagn hittar du föräldralediga över hela Sverige. Ta kontakt med någon som startat en grupp – eller starta en egen (det tar två minuter)!