Därför är det härligt med nya vänner
Bild: Folio Images

“Jag har redan så många bra vänner”. Känner du igen dig? Eller känner du någon annan som säger så? Även om man har massvis med bra vänner finns det nästan alltid plats för fler. Här kommer tre anledningar till varför det är härligt med nya kompisar även i vuxen ålder!

1. Någon att dela att den där oh-my-god-jag-är-förälder-chocken med

Under livets gång har nog de flesta av oss någon gång känt sig lite ensamma trots fina vänner omkring sig. Ofta sker det när det händer nya grejer i livet och man går in i nya faser där man saknar någon att dela det med. Att bli förälder är såklart ett solklart exempel på just det – och det är inte alltid man lyckas tajma det med vänner man redan har (som jobbar eller pluggar medan du är ledig på dagarna). Då kan en ny vän vara toppen!

2. Nya sätt att se på saker och ting

Ibland kan det vara skönt med lite nytt. Nya sätt att se på saker och ting, nya tankar och nya samtalsämnen. Vi pratar mycket om hur viktigt är för våra små barn att utvecklas och upptäcka. Det är viktigt även i vuxen ålder (även om det kanske inte finns lika mycket att upptäcka som för bebis!). Kanske finns det någon ny vän därute som kan få dig att upptäcka nya grejer och se på saker och ting ur nya perspektiv. Kanske är det rentav något nytt intresse eller en ny hobby?

3. Olika vänner för olika grejer (gärna en för bebisprat!)

Alla relationer är olika. Även om man kanske inte alltid tänker på det så har man ofta vänner till olika grejer. En vän kanske du har något speciellt intresse tillsammans med, en annan kan du sitta med i timmar och prata om livet och en kanske du mest bara skrattar och har kul med. Under föräldraledigheten är det viktigt att ha någon att dela föräldraskapet och dagarna med. En ny vän som det är okej att till exempel prata bebisgrejer med – lite för ofta!

Tre tips för att hitta en ny kompis på Rulla vagn

  • Starta en egen grupp. Gör en bra presentation där du förklarar vad du gillar och har för intressen (men också vad du kanske inte gillar och om du är öppen för nya grejer!).
  • Kontakta en annan grupp. Även här är det såklart viktigt att du skriver en trevlig liten trudelutt om dig själv där du förklarar vem du är och vad du vill hitta på ihop!
  • Våga! Visst känns det lite läskigt att träffa någon för första gången. Men tänk på att alla känner likadant. Och kanske hittar du en vän för livet?

***

Rulla vagn är det enkelt att hitta andra mammor och pappor att umgås med under föräldraledigheten. Sök efter en grupp på din ort – eller starta en egen pappa- eller mammagrupp!