Midsommar med barn
Bild: Folio Images

Med rätt planering kan midsommarafton bli en riktig succé för både barn och vuxna. Här får du tipsen för ett lyckat midsommarfirande med barn i tre enkla steg!

1. Maxa traditionerna tidigt på dagen!

Gå all in på traditionellt midsommarfirande tidigt på dagen (läs: morgonen) när alla är som piggast. Hoppa som små grodor, sjung sommarvisor, plocka blommor och lek lekar som om det inte fanns en morgondag.

2. Gör dagen skoj för barn!

Det är vanligt att man låter de lite äldre barnen ha ett eget barnbord. Låt midsommarlunchen vara en gemensam grej! Ni vuxna kan umgås mer framåt kvällen, så släpp fokus från allt som heter nubbe och snapsvisor – och umgås helt enkelt på barnens villkor. Låt det bli spontant; midsommarlunchen får exempelvis gärna avbrytas för lite lek!

3. Håll rutinerna – njut av kvällen!

Vårt bästa tips för en lyckad midsommarkväll med barn är lika enkelt som biljant: starta och avsluta i tid! Om barnen får vara vakna så länge de orkar är övertröttheten ett faktum och det blir en tråkig kväll för alla inblandade.

Gör istället så här:

1. Ät midsommarmiddag med barnen när de normalt äter, förslagsvis runt 18.00. Då är alla på gott humör och det finns utrymme för er vuxna att hinna njuta av förrätt och huvudrätt.

2. Bums i säng! Alla föräldrar lägger sina barn (tips: somna inte själv!).

3. Midsommar fortsätter för de vuxna! Nu väntar dessert, spel, lekar och en härlig kväll!

Voilà – så firar du en lyckad midsommar med barn!

 


– Den här delen av artikeln innehåller reklam från Polarn O. Pyret –

Klassiskt midsommar väder?

Varannan kvart sol och varannan regn – en klassiker på midsommar! Vi går efter den smått uttjatade devisen; inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Sol, sol, sol!

Innan barn var det främst fokus på att vara fin till kvällen – nu är det en annan femma. Här gäller det att ha sin topp tidigt på dagen. För att midsommarafton ska bli fulländad bör en riktigt somrig outfit adderas redan på morgonen. Och glöm inte midsommarkransen!

 

Kläder för de minsta på midsommar!
1. Klänning baby  2. Finstickad kofta /3. Byxdräkt / 4. Kortärmad body

Regn, regn, regn!

Orkan eller stormvindar? Klart att ni ska vara ute ändå!

Regnkläder för de minsta
1.Regnjacka baby / 2. Randiga stövlar / 3. Sydväst baby

***

I samarbete med Polarn O. Pyret 

***

Vore det kul att lära känna nya vänner att fira midsommar med? På Rulla vagn hittar du andra småbarnsföräldrar att dela föräldraledigheten med eller att umgås hela familjen.