För några veckor sedan var Emelie Kjellman mammaledig, nu är hon tillbaka i restaurangbranschen som kökschef.
– Jag oroade mig i början över att mammaledigheten kanske skulle bli tråkig, men den var verkligen underbar och genom Rulla vagn fick jag kontakt med många mammor! 

Hur var din tid som mammaledig?

– Jag trodde att det skulle vara lite långtråkigt, men jag hade mycket att göra hela tiden! Jag hade ett väldigt späckat schema med saker varje dag. Jag träffade vänner, gick på babysim och på Strong Mama, som är ett träningspass på gymmet för nyblivna mammor. Det var väldigt härligt att vara mammaledig – och mycket mysigare än jag trodde.

Varför startade du en grupp på Rulla vagn?

– Vi flyttade från Göteborg till Sandared utanför Borås och där fanns det ingen mammagrupp. Eftersom jag är så social ville jag passa på att träffa folk under min mammaledighet. Jag bestämde mig helt enkelt för att utforska möjligheterna och hittade till Rulla vagn. När jag väl hade startat en grupp var det så många som hörde av sig att jag inte hann skriva till alla!

Har du fortsatt kontakt med någon av mammorna du träffade?

– Inte med alla, men med några! Vi träffas då och då, och en av mammorna bor i huset bredvid oss, så vi är grannar, haha.

Varför är det viktigt att träffa andra föräldrar när man är föräldraledig?

– Man ska ha något att göra! Det är nyttigt att träffa andra och lillen tycker ju att det är kul att leka bredvid någon jämnårig kompis också. Jag kan varmt rekommendera Rulla vagn till andra, för mig var det ett perfekt sätt att komma i kontakt med andra föräldralediga.


EMELIE KJELLMAN

Ålder: 31
Mamma till: Aston, 10 månader (född i april 2016)
Bor: Sandared utanför Borås
Jobbar som: Kökschef
Bästa föräldraledigtipset: Träffa andra föräldralediga och utbyt erfarenheter och tips med. Man lär sig så mycket av andra mammor!