Klättrar du på väggarna hemma? Här är sju andra grejer du kan göra istället!
Bild: Folio ImagesDet finns mycket som är fint med att vara föräldraledig. Du får tillbringa dagarna tillsammans med familjens minsting, du får se hur hen växer och utvecklas. Inte minst får du massor av tid till att bara vara… hemma. Du kanske också känner en viss tristess då och då? Här kommer tipsen för dig som klättrar på väggarna ibland. 

Artikeln innehåller reklam från Smartphoto

1. Kolla in aktiviteterna på lokala museet

De flesta museer och bibliotek har aktiviteter som passar föräldralediga. Det kan vara babyvisningar, lässtunder eller rytmik för små barn. Perfekt för dig som gärna vill träffa andra föräldralediga med barn i ungefär samma ålder.

2. Våga gå nya vägar

De flesta av oss gillar långa barnvagnspromenader, men helt ärligt – när du gått samma runda 100 gånger är det ju inte riktigt lika skoj längre. Ett enkelt sätt att ta promenaderna till en ny nivå är att byta miljö: till andra sidan stan, ut till havet eller kanske ett litet samhälle utanför stan där du aldrig tidigare varit. Vi lovar att promenaden bjuder på lite mer inspiration än tidigare, men vi lovar inte att lokalsinnet är med dig (så ta med dig en laddad telefon så du hittar hem sen). Och varför inte kolla om någon annan mamma eller pappa vill hänga på?

3. Ta sällskap – av en podd!

Bebisar är ju fina på alla sätt och vis, men hur många föräldralediga saknar inte en vuxen röst emellanåt? Ibland kanske det räcker med att lyssna på en podd. Det finns ju ett gäng att välja mellan, men om vi får säga det själva så tycker vi till exempel att Rulla vagn-podden kan vara värd en lyssning (eller två)

4. Gör något av alla fina bilder

Är telefonen och kameran fullproppad med barnbilder? Då är det kanske dags att ta vara på dessa och göra något fint av dem. En almanacka med bilder från första året eller kanske en kaffekopp med den busigaste favoritbilden? Om du vill ha fler idéer på vad du kan hitta på med alla bilder – kolla in här för inspiration!

1. Fotoböcker är fantastiskt roligt att ha. Hos Smartphoto finns en speciell årsbok som gör det enkelt att sammanfatta till exempel din bebis första år. / 2. Ett skal till mobilen är perfekta presenten! / 3. En väggalmanacka är alltid en uppskattad present – och varför inte göra en familjeplanerare för att hålla koll på alla aktiviteter? Du får 40% rabatt* på din första beställning! Ange koden rullavagn40 i varukorgen. *Frakt tillkommer. Koden är giltig en gång per kund t.o.m. 30/12 2018.

5. Kolla in det lokala kursutbudet

Kanske finns det någon kurs för föräldralediga? Nu har du ju all tid i världen att fördjupa dig i något nytt och spännande. Kanske någon hantverkskurs, webbutveckling eller… Ja, vad som helst egentligen.

6. Ta hand om röran (du inte rört på flera år)

Med handen på hjärtat, har du koll på alla grejer du har stoppat undan i skrymslen och vrår? Står kartongerna sida vid sida i förrådet och har du koll på vad som är i? Om ja, kan du hoppa vidare till nästa tips. Om svaret är nej, vill vi tipsa om att det kanske är dags nu! Myrorna, Emmaus och Erikshjälpen är bara några av alla organisationer där dina oanvända grejer kan hitta nya hem. Och känner du dig riktigt energisk kanske loppis är en kul aktivitet som dessutom kan ge ett extra tillskott till semesterkassan.

7. Spana in det lokala gymmet

Många gym har pass speciellt utformade för nyblivna mammor, dit du så klart också får ta med dig bebisen! Både bra för kroppen och knoppen då du får möjlighet att träffa andra föräldralediga och samtidigt träna. Det finns också gym där det är helt okej att ta med bebisen in på gymmet, perfekt på exempelvis förmiddagen då ingen annan är där och du har alla redskap och maskiner för dig själv.

I samarbete med Smartphoto

Lyssna på frågor (och kloka svar!) i Rulla vagn-podden!

Lyssna på Rulla vagn-podden!
Alla avsnitt här!

Rulla vagn-podden får du experternas svar på dina frågor om de allra minsta barnen – från nyfödd upp till 3 år. Vi gör småbarnsföräldrar till småbarnsexperter! Du får handfasta råd från våra experter kring de eviga frågorna om bättre sömn (!!), krångel med amning, relationsproblem, börja äta och viktkurvor. Ja, helt enkelt det mesta som snurrar i huvudet på en trött småbarnsförälder. 

Lyssna i iTunes/Podcaster / Acast / Här på webben

***

Vore det skönt att dela tankar och frågor med andra mammor och pappor? På Rulla vagn hittar du föräldralediga över hela Sverige. Ta kontakt med någon som startat en grupp – eller starta en egen (det tar två minuter)! Det går såklart att starta en grupp redan innan du får barn.