Utflykter utomhus med barn i Stockholm? 13 tips du INTE får missa i sommar!

Här listar vi 13 härliga platser utomhus i och nära Stockholm som passar för utflykter med små barn. Sommaren stavas "hemester" – tur då att det finns massor av både roliga och spännande utflykter på nära håll!

13013.jpg

1. Årstabergsparken

En arkitektritad äventyrslekplats precis söder om söder med massor av natur och spännande saker att upptäcka. Perfekt för upptäckslystna barn. Svårt att hitta? Adressen är Nybodaringen 93. 

2. Konditori Lyran och Mälarhöjdsbadet

Barnen kanske mest uppskattar det välbesökta, men barnvänliga badet i Bredäng. När springet i benen tagit slut är ett besök på vackra Konditori Lyran en välförtjänt bonus som garanterat uppskattas av de äldre i sällskapet.

3. Lekplatser med extra allt?

Här är fem tips på riktigt bra lekplatser i Stockholm: Ivar Los park, BryggartäppanRålambshovsparkens parklek (med plaskdamm!), Anders Franzéns park och Parkleken Stora Blecktornsparken. Fler tips om lekplatser hittar du på Stockholms stads webbplats.

4. Stora Skuggans 4H-gård

Ta tunnelbanan till kor, getter, hästar, höns och grisar – mitt på Norra Djurgården. För dig som planerar att besöka ofta med barnen finns även djurkursen för små barn, men bara ponnyridningen och den fina naturen är väl värt ett engångsbesök. Läs mer om utflykten här. 

5. Bergianska trädgården

Detta är lika mycket ett tips riktat till dig som förälder, inte minst med tanke på det superfina cafét i orangeriet. Stor lekyta och både spännande och vackra växter att upptäcka. Börjar det regna ligger Naturhistoriska museet ett stenkast bort.

6. Nyckelviken

Frilufts- och kulturområder Nyckelviken i Nacka bjuder på vackra trädgårdar, bad, bondgård och massor av picknickplatser för den som har packat väskan. Annars går det lika fint med en fika på Nyckelvikens Herrgård.

7. Hågelbyparken

Hågelbyparken i Tumba är ett perfekt utflyktsmål. Här finns en massa aktiviteter för barn i en vacker park. Du hittar bland annat en rolig lekplats och trafiklek.

8. Mulle mecks lekpark

I Solna hittar du den roliga tema-lekplatsen om Mulle Meck och hans vänner. Alltid öppet och helt gratis! Under sommaren är ett café öppet i parken.

9. Skansen

Skansen är en klassiker som aldrig blir tråkig! Det har varit tillfälligt stängt under pandemin, men håll koll på hemsidan när det öppnar igen. Hälsa på djur, spring i parken eller gå på någon av alla aktiviteter för barn. Ett årskort här, som kostar ett par hundralappar, kan vara väl investerade pengar.

10. Kaanans trädgårdscafe

En pärla hittar du vid Mälaren i Grimsta naturreservat i form av Kaanans trädgårdscafé. Barnen kan springa mellan pallkragarna eller leka i sandlådan. För de vuxna finns boule (och gott kaffe!).

11. Hellasgården

Denna oas i Nackareservatet är stor! Paddla, bada, basta, cykla, spela bangolf – allt en kvart från city. Läs mer om utflykten här.

12. Aspuddsparken

Parkleken i Aspudden är en av Stockholms största och här hittar du även djur, café och ponnyridning.

13. Björklunds hage

Björklunds hage är en mysig 4H-gård i Bromma med djur att hälsa på, ett litet café och aktiviteter för barn.

Lisa Stevik

Lisa Stevik

29 april, 2021

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.