Utflykt med små barn? 13 lifehacks alla föräldrar MÅSTE känna till!

12 geniala lifehacks för strand-utflykten med barn (inte missa!)

Sommar, sol och strand med barn? Här är 12 smarta lifehacks och knep som kommer göra sommarens utflykter SÅ mycket enklare.

Artikeln innehåller reklam för Cybex

1. Håll de minsta på plats med pool

Svårt att hålla koll på var barnen tar vägen på stranden? Ta med en liten barnpool eller en gummibåt (glöm inte pumpen!) och fyll med lite vatten och leksaker.

2. Så slipper du sanden

Det här kan vara tidernas bästa lifehack för en dag på stranden med små barn. Ta med ett dra-på-lakan, ställ något tungt i varje hörn. På två sekunder har du skapat en sand-fri zon!

3. Bygg ett eget solskydd!

Och när vi ändå är inne på lakan – hur smart är inte detta?! Ta med ett lakan, släng över en gren och fäst fast med stenar. Voilá – ni har ett tält!

Fint pysslat på Instagram av @elsagreta

4. Rucka inte på rutinerna!

En säker fail för utflykten är inte hålla de vanliga rutinerna för sömn och mat. Det kan vara svårare än man tror att få en bebis att somna i solen på stranden. Ta därför med en smidig vagn (denna storstadsvagnen är vår favorit!) som ger bra med skugga, så att du enkelt kan ta en promenad och ge bebisen sin sovstund.

Smarta knep för utflykt med barn
Du hittar alla funktioner i Eezy S Twist (som finns att köpa hos Babyworld)

5. Så slipper du getingar!

Brukar getingarna eller envisa insekter krypa i glasen? Vänd en muffinsform upp och ner med ett litet hål i mitten för ett sugrör!

6. Allt blir roligare att äta på pinne

Bästa grejen till picknicken: använd grillpinnar! Det blir både roligare att äta och mindre kladd. Bra grejer att ha på pinnen är: korv, köttbullar, ost, frukt och grönsaker.

7. Använd en blöja (!!) till värdesakerna

Okej, här kommer ett tips som kommer hålla mobilen, plånboken och nycklarna tveklöst säkra medan du springer efter ettåringen. Rulla in dina värdesaker i en ren blöja och vik den som att den ska slängas. Ingen kommer någonsin frivilligt vilja sno något som ser ut som en smutsiga blöja! Hur smart?!

8. Slipp svetten

Det finns ett enkelt sätt att slippa vara genomsvettig efter promenaden till stranden (och genom sanden!): kör en vagn som HJÄLPER dig att rulla! E-Priam fungerar precis som en vanlig barnvagn, men med den enorma skillnaden att när du slår på strömbrytaren får du hjälp i backarna både uppför och nerför. Även i den jobbigaste backen kan du rulla vagnen med en hand. Kolla in den här filmen:

9. Gör din egen vattenspridare!

Använd en pet-flaska, gör små hål och tejpa fast vattenslangen. Vips har du en tålig vattenspridare som håller barnen sysselsatta (och du hinner dricka kaffe!).

12 geniala lifehacks för strand-utflykten med barn (inte missa!)

10. Borste för att slippa sand

Packa en mjuk borste i bilen eller packningen för att kunna borsta av barnens fötter och händer från sand. Både kul OCH praktiskt!

11. Vattenballonger i frysväskan

Vattenballonger kan dubbeljobba på utflykten: fyll dem med vatten och lägg i frysen. De blir perfekt att för att hålla maten kall i frysväskan. När ni har ätit kan de få smälta och barnen kan ha vattenkrig!

12. Slipp sandiga fötter på 1 sekund

Svårt att få bort blöt sand från barnens fötter? Det enda du behöver är babypuder eller talk. Gör så här: pudra de våta och sandiga fötterna med babypuder och borsta sedan av. Garanterat sandfritt!


Upptäck något nytt!

Cybex gör bilbarnstolar och barnvagnar för designmedvetna föräldrar. Kärnan i varumärket är maximal säkerhet kombinerad med one-of-a-kind-design och intelligenta funktioner. Du hittar Cybex i alla stora nätbutiker för baby & barn samt hos återförsäljare över hela Sverige.

Cybex logotyp