11 bästa apparna för första året med bebis - stor guide för föräldrar!

Det finns appar för i princip allting numera och att bli förälder är förstås inget undantag. Med rätt appar blir sömnen för din bebis, amningen och rutinerna mycket enklare. Här tipsar vi om bästa apparna för dig med bebis i AppStore och Google Play!

183.jpg

1. BabyNaps - bättre sömn och sömnschema för din bebis

BabyNaps är appen för trötta föräldrar som längtar efter bättre sömn. Varje dag får du förslag på sovtider för din bebis i ett sömnschema. När du hittar rutinen sover din bebis lagom mycket på dagen – och gott på natten. Helt gratis att prova i 14 dagar!

AppStore / Google Play


2. Luna - babyvakt & babymonitor

Det är skönt att kunna ha koll på sin bebis i sovrummet även om du gör något annat hemma. Med Luna har du alltid en babyvakt tillhands när det behövs. Den omvandlar två iPhones eller iPads till en säker babyvakt med obegränsat räckvidd. Bli meddelad när ditt barn gråter, lyssna på den automatiska ljudströmmen eller titta på video i realtid. 

AppStore


3. Knipdags - träna upp bäckenbotten efter graviditeten

Kniiiiip! Ja, vi har alla hört hur viktigt det är för den födande mamman att göra sina knipövningar efter förlossningen. Ta hjälp av den här appen för att få det gjort! Helt gratis att använda. Den är framtagen för att kunna hjälpa dig så mycket som möjligt med notiser, rolig statistik och bra övningar.

AppStore


4. Booby Track

Svårt att hålla koll på senaste amningen mitt i sömnbristen? Du är inte ensam. Här får du hjälp att hålla koll på amningarna, vilket bröst du ammade från senast och hur lång tid du ammade. Snygg design är ett plus! Finns också en widget för din Apple-klocka, vilket kan vara skönt om du har en sådan.

AppStore


5. Baby Tracker - koll på mat, blöjbyten och sömn

Att hålla koll på rutiner som amning, blöjbyten och sömn är sannerligen inte det lättaste när dagarna (och timmarna!) börjar gå ihop i småbarnströtta föräldrahjärnor. I Baby Tracker kan ni logga vad som händer under dagarna. Över tid hjälper detta er att se mönster i bebis beteende. Appen fungerar dessutom utmärkt att använda till flera barn!
Gratis version finns.

AppStore / Google Play


6. Växa och upptäcka världen - Wonder weeks

Vissa dagar kan det kännas som att vad du än gör så GÅR det inte att trösta. I appen Wonder Weeks (Växa och upptäcka världen) går det ibland att få en förklaring till varför det kan vara så. Det är nämligen en personligt anpassad veckokalender som håller koll på barnets mentala utveckling. Den hjälper dig att förutse och förstå bebisens olika faser, och visar t.ex. ett litet åskmoln på dagar när bebisen av olika anledningar är på lite sämre humör.

AppStore / Google Play


7. Försäkringskassan Mina Sidor

Kanske den tråkigaste appen du någonsin kommer att ladda ner, men också en av de viktigaste. Efter inloggning med mobilt bank-ID kan du enkelt se dina sidor hos Försäkringskassan, och kanske det smidigaste av allt: ansöka om VAB direkt i appen, och dessutom hålla koll på VAB-dagarna i en speciell kalender. I appen kan du även ansöka om föräldrapenning för de första 10 dagarna! Appen är gratis.

AppStore / Google Play


8. Mammaträning - träning under och efter graviditeten

Välkommen till den ultimata träningsappen för dig som vill träna smart och roligt under och efter graviditeten! I appen får du förslag på vilket pass du ska träna idag. Ställ bara in hur mycket tid du har och om du har några redskap tillgängliga, så serverar vi dig ett pass oavsett om du är hemma i vardagsrummet eller på gymmet.

AppStore / Google Play


9. 1177 Vårdguiden - uppslagsverk skönt att ha nära till hands

1177 Vårdguiden är en sån app som du kanske aldrig skulle tänkt på att ladda ner, men när du väl gjort det undrar du varför du inte gjort det så mycket tidigare. Här kan du se journaler och recept och även få generell information kring t.ex. förkylning eller feber hos barn. Appen är gratis. 

AppStore / Google Play


10. Baby Monitor 3G - håll koll på bebisen (överallt!)

Skulle bebis somna någonstans där ni inte har tillgång till er vanliga babymonitor finns det givetvis en app även för detta. Det finns faktiskt en hel uppsjö av sådana appar, men Baby Monitor 3G är vår favorit! Appen kräver två enheter men dessa kan kombineras hur som helst, t.ex. telefon-padda eller telefon-telefon. Den har obegränsad räckvidd och kan sända både ljud och video live, och du kan till och med lugna ditt barn via appen. Appen kostar 40 kronor.

AppStore / Google Play


11. Baby Story - skapa månadsbilder som minne

Det blir onekligen många foton på en ny liten bebis. Vill du skapa personliga hälsningar eller göra gulliga månadsbilder är Baby Story appen för dig! Lägg till fina stickers och text, och ladda sedan enkelt upp bilderna på sociala medier eller skicka direkt till dina nära och kära. Appen är gratis att ladda ner, och man får väldigt många stickers med i gratisversionen. Appen är gratis.

AppStore

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.