Så förstår du vad din nyfödda bebis EGENTLIGEN säger (jo, det finns ett hemligt språk!)

Står du ibland handfallen när din nyfödda bebis skriker? Vore det skönt om du visste vad skriken betydde? Priscilla Dunstan är den australienska mamman som använde sin superbegåvning för att upptäckta bebisars hemliga språk. Det här är måste-läsning för alla nyblivna föräldrar.

1397.jpg

Priscilla Dunstan föddes med en helt unik förmåga att med ett fotografiskt minne uppfatta ljud. Hela sitt liv har hon hittat mönster i omgivningens ljud. Det här drog hon nytta av när hon fick en liten son. Hon märkte att hon kunde hitta mönster i ljuden hennes bebis gjorde och vad de betydde. Till sin förvåning kunde hon höra exakt samma ljud hos andra bebisar – världen över! Detta blev starten på hennes arbete med att upptäcka bebisars ”hemliga språk”. Alla världens bebisar har nämligen exakt samma reflexer i åldern 0-3 månader, vilket gör att de gör exakt samma ljud.

Nyckeln till att förstå bebisar hemliga språk, menar Dunstan, är att lyssna på ljuden innan bebisen börjar skrika ordentligt. Om bebisen hinner börja skrika går det inte att höra ljuden, utan det gäller att lyssna och sedan agera. Det hemliga språket består av fem universella ljud som kommer hjälpa dig att förstå när ditt barn är hungrig, trött, behöver rapa, har ont i magen eller känner sig obekväm.

Vad betyder bebisens skrik?

Det här är bebisars fem universella ljud enligt Dunstan:
1. Neh – Jag är hungrig!
2. Owh – Jag är trött!
3. Heh – Någonting känns obekvämt!
4. Eairh – Jag har ont i magen!
5. Eh – Jag behöver rapa!


Redo? Titta på filmen och lär dig det hemliga språket!

Läs mer om Dunstan Baby Language

Evelina Åkerberg

Evelina Åkerberg

04 oktober, 2022

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.