KRÖNIKA: ”Tillsammans är som solsken en pissig tisdag”

343.jpg

Jag heter Mattias och är, tillsammans med min fru Evelina, grundare av Rulla vagn. Min pappaledighet är nu över. Jag sörjer den redan. En era är förbi. Den här veckan har vi skolat in vår son Elis på förskolan. Och hur underbart hans nästa steg än är kommer jag att sakna den här fantastiska tiden i livet.

Jag inser nu hur mycket vi har hunnit göra. Jag inser att det gäller att ta vara på tiden. Tillsammans har vi varit på lekplatser, museer, bagerier, bibliotek, brandstationer, djurparker, trädgårdar. Vi har traskat i skogen och plockat blåbär. Vi har tittat och pekat på grävmaskiner, traktorer, mopeder, bussar och cyklar och flygplan. Vi har klappat getter och gått på babysim, sångstunder och öppna förskolan. Vi har läst sagor och sjungit och lyssna på musik. Vi har gråtit och varit dötrötta, tramsat vid matbordet och sträckt ut oss raklånga bland leksakerna på golvet. Vi har haft så mycket kul, bara han och jag.

Vi har gråtit och varit dötrötta, tramsat vid matbordet och sträckt ut oss raklånga bland leksakerna på golvet.

Jag har kommit att förstå att många pappor ser tiden hemma med sitt barn som ett solo-projekt, något man minsann ska fixa rätt så mycket på egen hand. Ensam är stark, typ. Alla gör som de vill och mår bäst av. I mitt fall har det varit totalt tvärtom. Pappaledigheten har blivit så mycket bättre, så mycket lättare och så mycket roligare de dagar då Elis och jag har träffat andra pappor och deras barn (som Pontus och John och Magnus och David till exempel). Att se Elis springa runt och leka med andra i samma ålder har gjort mig varm i hjärtat. Att få tid för en kaffe och snack med andra pappor har varit som solsken en pissig tisdag. Ensam är bara ensam. Tillsammans är så mycket starkare.

Ensam är bara ensam. Tillsammans är så mycket starkare.

Jag önskar att många fler föräldralediga fick göra den upptäckten, och med Rulla vagn är både möjligt och mycket okomplicerat. Starta en grupp nu, eller skicka ett första mejl till en förälder som redan tagit initiativet. Ni kan vara två, ni kan vara fem (det var vi) eller tjugo pappor/mammor som träffas.

Att dela tiden med andra gör verkligen föräldraledigheten roligare. Lyllos dig som har den tiden framför dig. Jag sörjer att min är över.

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.