”Jag har hittat en bästa vän för livet”

När Madeleine Sidoli och hennes make fick sitt första barn hade de precis flyttat från Örebro till Täby utanför Stockholm.   – Jag kände typ ingen där, och när BVC tyckte att vi var för få nyblivna mammor för att starta en grupp tänkte jag ”vem ska jag hänga med?”. Men det ordnade sig ju.

391.jpg

Du startade en grupp på Rulla vagn. Varför?madeleine

– Ja, jag läste om Rulla vagn när Blondinbella skrev om tjänsten, och tänkte ”Äh, jag chansar”. Då var Oliver bara tre veckor, men jag kände mig redan redo att träffa andra nyblivna mammor. Och se, två dagar senare hade jag fått kontakt med två andra mammor! Rätt så snart fixade vi en Facebook-grupp och bestämde oss för en första mammadejt. Idag är vi elva mammor som är med i gruppen!

Vad gör ni oftast när ni träffas?

– Det blir mycket promenader och mycket prat, haha. När barnen bara är några månader behöver de inga stora aktiviteter för att vara nöjda, och för oss mammor är promenaderna tillsammans ett perfekt sätt att komma ut; annars är det lätt att fastna i soffan och mest vara för sig själv hela dagarna. Det är så enkelt. Någon skriver: ”Vem vill gå på promenad på onsdag?”, och så är det alltid någon eller några som vill och kan hänga på. Vi har fikat och ätit lunch tillsammans också. Nu börjar barnen blir närmare halvåret, och de upptäcker och har viss utbyte av varandra också. Vi har pratat om att gå till öppna förskolan tillsammans, men det har inte blivit av ännu.

Vad är det bästa med att som nybliven mamma få träffa andra nyblivna mammor?

– Att man får prata av sig och lyssna på hur andra har det. Att träffa andra mammor på Rulla vagn har betytt mycket för min mentala hälsa faktiskt; som föräldraledig går tillvaron verkligen upp och ner, och du har massor av tid att fundera och oroa dig över saker. Då är det skönt att prata med andra som förstår, och att få höra att de har det likadant och brottas med samma problem. Jag kan till och med säga att jag fått ett mycket bättre självförtroende som förälder tack vare alla snackstunder med mammorna i Rulla vagn-gruppen. Och jag har hittat vad jag tror är en bästa vän för livet.

Oj, berätta!

– Den första mamman som hörde av sig, vi klickade verkligen direkt. Vi har till och med träffats med våra små familjer, och när jag fyller 30 nu i oktober ska hon och jag åka till Yasuragi – utan män och barn – och bara slappa och fira. Utan Rulla vagn hade vi två aldrig träffats.

Utan Rulla vagn, hur tror du att din mammaledighet hade blivit?

– Jag lekte med den tanken häromdagen, så det är enkelt att svara på: Jag hade varit mycket mer ensam, jag hade inte mått lika bra, och jag hade inte haft ett lika lugnt kaos. Och föräldragrupper på BVC i all ära, men det är så skönt att kunna ha flera att umgås med. Därför tycker jag att det är så bra med Rulla vagn, där är det självvalt och personligt och bygger redan för början på ett intresse att ses och hitta på saker tillsammans.
 


MADELEINE SIDOLI

Ålder: 30 i oktober
Mamma till: Oliver, 6 månader (född i april 2016)
Bor: Täby
Jobbar som: Coach och utbildare i kommunikation
Bästa föräldraledigtipset: Våga vara glad, ledsen, stolt och allt däremellan. Stötta andra föräldrar och deras val, det är så mycket fördomar i alla fall. Alla mår bra av en komplimang!

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.