Grötpinnar eller grötplättar är ett perfekt mellanmål för bebisar. De kan hålla dem själva i handen och konsistensen är mjuk.
Grötpinnar med banan
Du behöver:
- 1 banan
- 1 ägg
- 3/4 dl grötpulver
- 1/2 dl havregryn
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 msk rapsolja
- Kanel, kardemumma eller vaniljpulver
Gör grötpinnarna så här:
- Mosa bananen och blanda med med ägget.
- Blanda i de torra ingredienserna samt oljan. Krydda efter smak!
- Forma till pinnar på en plåt med bakplåtspapper, ca 0,5–1 cm tjocka. Platta till pinnarna så att de blir jämntjocka.
- Grädda i ca 200 grader vanlig ugn i 15–20 minuter, tills smeten stelnat ordentligt. Du kan själv välja hur mjuka de ska vara, beroende på vilken konsistens som passar din bebis.
- Låt svalna och servera till din bebis, som enkelt kan hålla pinnen och äta själv!
Grötplättar (alla barns favorit!)
Du behöver:
- 1 dl vatten
- 6 msk grötpulver
- 1 banan
- 1 ägg
- färska bär eller fruktpuré till servering
Gör grötplättarna så här:
- Blanda grötpulvret med vattnet.
- Mosa banen och rör ihop med gröten.
- Tillsätt ägget och rör till en smet. Om den är väldigt lös kan du ta i lite mer grötpulver.
- Klicka ut i stekpannan och stek på låg värme tills de håller ihop. Om du vill göra det lite roligare: använd pepparkaksformar att steka i!