Fyra tillfällen då det är perfekt att skylla på BVC som nybliven förälder

Som nybliven förälder hamnar du i situationer då det är skönt att slippa förklara sig. Att skylla på BVC kan vara den perfekt ursäkten – och här har vi listat fyra tillfällen då det tricket verkligen kan behövas den första tiden. 

1908.jpg

1. När du vill säga nej till besökare

Jo, du får faktiskt säga nej till besök den första tiden hemma med bebis. Du har precis kommit hem från BB och ska lära känna en ny familjemedlem. Det är en stor omställning och som familj kan ni behöva landa i rutinerna innan avlägsna släktingar och nyfikna vänner kommer på besök. Här är BVC en perfekt ursäkt för dig som har svårt att säga nej: “BVC har sagt att vi måste vänta minst två veckor innan vi tar emot besök. Sen har de sagt att max en timmes besök är okej, så då tar jag gärna en kopp kaffe!”. Done.
 

2. När du på ett schysst sätt vill fråga om någon är helt frisk

Finns det något mer stressande än att få besök av en uppenbart förkyld person som vill hålla i din bebis?! Det kan vara riktigt svårt att på ett naturligt sätt fråga om kompisar och deras två-åring med diverse förskoleåkommor verkligen är helt friska. Då är det perfekt att säga “Jag har lovat BVC att fråga: du är inte snuvig va? Inte det minsta?”.

3. När du inte vill ha fler frågor om vad som är normalt

"Nämen oj, han måste ju verkligen vara stor för sin ålder! Min son var absolut inte så tung när han var två månader! Ska han verkligen amma igen?”. Tycker du också att diskussionen om bebisars vikt och matintag är totalt ointressant? Då är det här svaret skönt att ha i bakfickan: “BVC verkar tycka att han är precis lagom som han är. Men jag lovar att dubbelkolla med dem nästa gång.” The end.

4. När du inte vill att din bebis ska jämföras med andra bebisar

Alla småbarnsföräldrar vet ju egentligen hur det ligger till: alla barn utvecklas olika. Ändå kan det ibland vara svårt att hantera när en kompis med en jämnårig bebis frågar varför inte din älskling sitter själv än. Ditt svar: "BVC sa att det inte var någon brådska med det där." True.

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.