Folio Images +46 8 720 56 00 info@folio.se

Förskolestart? Allt du behöver ta med – ultimata inköpslistan!

Dags för förskolestart? Här har vi samlat den ultimata checklistan inför livet på förskolan och allt som ditt barn kan tänkas behöva. Dessutom bjuder vi på våra bästa tips för att göra rätt val i djungeln av prylar. 

Artikeln innehåller reklam för våra samarbetspartners och annonslänkar för Filur & Åhlens

Fynda begagnat och låna från vänner

Ett tips innan ni börjar köpa allt som behövs inför förskolestarten är att fundera över om ni kan köpa vissa saker begagnat. Eftersom barn växer så snabbt används kläder ofta kort tid och det går att fynda på Blocket eller Tradera.

Ingen behöver allt

Det är lätt att få lite panik när man ser en lång lista med allt som kan behövas inför ditt barns start på förskola. Men ta det lugnt, fundera över vad ni behöver just i början och starta där. Ganska snart märker ni vad som skulle underlätta er vardag och vad ni kan strunta i.

Checklista inför förskolestarten – ultimata inköpslistan!

Generellt

Ombyte och innekläder

Satsa på mjuka sköna kläder som är gjorda för att leka i på förskolan. Ofta har varje barn en egen låda för ombyten där du fyller på när något saknas.

Regnkläder

Många barn har fodrade regnkläder när det blir kallare ute, men vi skulle rekommendera att istället utgå från lager på lager-principen. Du får helt enkelt fler användningsområden för samma plagg! Galonbyxor funkar till exempel perfekt vid regniga dagar, med fleece eller ull under vid kallare dagar OCH över vinteroverallen vid slaskigt väder (då slipper du tvätta hela overallen!). Hur smart?

Här har vi ett superhett lifehack: köp stövlar med foder som går att ta ur! Här är bästa varianten som passar små fötter perfekt. När det är blött ute är de extra enkla att torka, eftersom fodret i ull och stöveln kan torka för sig. Men det smartaste av allt: under vinter passar stöveln perfekt med fodret i. När stöveln blivit för liten att använda med fodret: ta ur sockan, komplettera med en innersula och vips har du en ofodrad stövel som går att använda ett tag till. Den växer helt enkelt med ditt barns fot – och du behöver bara köpa ett par stövlar!

Ytterkläder

Vårt tips är att satsa på skalkläder. Skalkläder är flexibla, andas och är slitstarka, medan galon traditionellt står emot väta bättre. Bästa tipset för att få det bästa av båda världar: välj skalkläder som är helt vattentäta! Med ”PO.P flexisize” kan du dessutom enkelt göra kläderna större när ditt barn växer (eller mindre när syskon ska ärva). Skalkläder gör också att pedagogerna enkelt kan addera lager utifrån hur kallt det är just när de ska gå ut. På vår och tidig höst kanske en skaljacka räcker, men sedan är det perfekt att komplettera med en fleecejacka under.