Bild: Folio Images

Förskolestart? Allt du behöver ta med – ultimata inköpslistan!

Dags för förskolestart? Här har vi samlat den ultimata checklistan inför livet på förskolan och allt som ditt barn kan tänkas behöva. Dessutom bjuder vi på våra bästa tips för att göra rätt val i djungeln av prylar. 

Artikeln innehåller reklam för våra samarbetspartners och Filur namnlappar

Fynda begagnat och låna från vänner

Ett tips innan ni börjar köpa allt som behövs inför förskolestarten är att fundera över om ni kan köpa vissa saker begagnat. Eftersom barn växer så snabbt används kläder ofta kort tid och det går att fynda på Blocket eller Tradera.

Ingen behöver allt

Det är lätt att få lite panik när man ser en lång lista med allt som kan behövas inför ditt barns start på förskola. Men ta det lugnt, fundera över vad ni behöver just i början och starta där. Ganska snart märker ni vad som skulle underlätta er vardag och vad ni kan strunta i.


Checklista inför förskolestarten – ultimata inköpslistan!

Generellt

Hålla sig frisk och bra-att-ha-hemma

  • Handsprit
  • Appen Knodd (ladda ner redan innan ditt barn blir sjuk, så är du förberedd!)
  • Solkräm

Ombyte och innekläder

Satsa på mjuka sköna kläder som är gjorda för att leka i på förskolan. Ofta har varje barn en egen låda för ombyten där du fyller på när något saknas.

Stövlar och skor

Att hålla din lilla busunge torr om fötterna på förskolan kan vara lättare sagt än gjort. Men satsa på så rejäla skor som möjligt – och gärna sådana som går att tvätta i maskin!

Höst, sommar och vår

Vinter

Ytterkläder

Vårt tips är att satsa på skalkläder. Skalkläder är flexibla, andas och är slitstarka, medan galon traditionellt står emot väta bättre. Bästa tipset för att få det bästa av båda världar: välj skalkläder som är helt vattentäta! Med ”PO.P flexisize” kan du dessutom enkelt göra kläderna större när ditt barn växer (eller mindre när syskon ska ärva).

TIPS! Skalkläder gör att pedagogerna enkelt kan addera lager utifrån hur kallt det är just när de ska gå ut. På vår och tidig höst kanske en skaljacka räcker, men sedan är det perfekt att komplettera med en fleecejacka under.