Föräldraledig i Göteborg? Här är ställena du absolut inte vill missa!

Grått och trist utanför fönstret? Ingen fara alls – här kommer 9 superheta tips på roliga aktiviteter för dig som är föräldraledig i Göteborg! 

8777.jpeg

1. Kolla på konst med din bebis

Bild: Göteborgs konstmuseum

Kan jag ta med en högljudd bebis på museum? Konstmuseets svar är ja! På de här bebisvisningarna blandas samtal om konst med joller och glada barnskrik på aktuella utställningar. Du som har barn upp till krypåldern är välkommen att följa med på visningarna. Du betalar entré för dig som vuxen.

2. Lek på Alfons Åbergs Kulturhus

Erbjudande på Alfons Åbergs Kulturhus 2017

I anknytning till Trädgårdsföreningen hittar du Alfons Åbergs Kulturhus. Här går det helt enkelt inte att bara stanna en liten stund. Här kan alla nyfikna barn (och vuxna) leka i Alfons vardagsrum, provåka helikopter, gå på sagostunder och teater eller besöka mini-biografen. Det finns också ett fik där man kan fylla på energidepåerna vid halvtid — för att sedan fortsätta leka, läsa och utforska Alfons spännande värld.

3. "Refill: för föräldralediga och andra nyfikna" på Världskulturmuseet

Världskulturmuseet

Ett av våra favoritställen är Världskulturmuseet. Här hittar du den kreativa och lekfulla utställningen Tillsammans (som är perfekt för nyfikna barn). Missa inte heller Fredagsmys för de minsta, som bjuder på bland annat bebisdisco och teater. Hur kul?

4. Häng i Göteborg, men inomhus!

Inne på Stadsmuseet hittar du Barnens museum som passar perfekt även för mindre barn. Här kan barnen klättra i hus, krypa i tunnlar, gunga i Eriksbergskranen, snurra på pariserhjulet eller ta en mini-spårvagnstur. Göteborg har aldrig varit så fint! Naturhistoriska är ett magiskt ställe när ditt barn blivit lite större och vill titta på exotiska djur på nära håll.

6. Ta en fika på Kafé Magasinet

Vägg i vägg med Kafé Magasinet ligger mysiga orangeriet! Foto: Djungeltrumman

På Tredje Långgatan hittar du Kafé Magasinet. Här kan du äta både frukost, lunch, fika och middag. I anknytning ligger också mysiga Orangeriet, som är en inglasad innergård där man kan sitta även ruggiga höstdagar. Här vill man sitta i timmar och du kommer garanterat att hitta andra föräldralediga mammor och pappor på plats!

7. Kryp bland böckerna på Miini

Föräldraledig i Göteborg? Ultimata att-göra-guiden!
Bild: Stadsbiblioteket

Har du också en lässugen liten där hemma? Då är Biblioteket Miini på Göteborgs Stadsbibliotek platsen för er. Parkera barnvagnen på den stora barnvagnsparkeringen, ta av er skorna (här är det strumpor på skön heltäckningsmatta som gäller!). På Miini är det så där mysigt som det bara kan vara på ett välstrukturerat bibliotek. Botanisera bland hyllorna som är fyllda med böcker i alla former, för olika åldrar och på olika språk. Slå er ner i ett hörn eller bara mitt på golvet. På Miini kan du sitta en lång stund och läsa eller leka med ditt barn. När ni är nöjda kan ni passa på att fika på caféet en trappa upp.

8. Se upp för dinosaurier på Naturhistoriska Muséet

Bild: Goteborg.com

Tycker ni att dinosaurier, rymden eller vilda djur är spännande saker är det på Naturhistoriska Muséet ni ska tillbringa en regnig sommardag. Även om människan så klart är supercool, brukar de flesta små tycka att dinosaurier är något mäktigare. På Naturhistoriska finns massor av spännande grejer som rör dinosauriernas tid på jorden. Bland annat ligger det en Psittacosaurus och sover mitt på muséet, inte helt otippat är just denna oerhört fascinerande (och spännande, den rör nämligen lite på sig…). Här finns också världens största film- och planetarieupplevelse, där du kan få följa med till platser du bara fantiserat om tidigare. Här är det fri entré till alla utställningar (vissa av specialevenemangen och aktiviteterna kostar).

9. Lär känna nya vänner!

Bild: Folio Images

Här på Rulla vagn kan du i lugn och ro söka efter andra föräldralediga som vill precis samma sak som du – träffa nya kompisar! Det finns massor av föräldrar över hela Sverige som också letar efter någon att dela föräldraledigheten med. Du kan även enkelt starta en egen grupp i området du bor.

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.