Fem utmärkta aktiviteter att göra ihop med din föräldragrupp

På Rulla vagn är det enkelt att hitta nya vänner som också är mammalediga eller pappalediga. Här får du fem tips på perfekta – och helt gratis – aktiviteter att hitta på med dina nya kompisar i föräldragruppen, så att ni lär känna varandra ännu bättre.  

666.jpg

1. Starta en bokcirkel

En intressant bok är ett perfekt samtalsämne att diskutera. I din föräldragrupp kan ni tillsammans välja en bok som var och en läser hemma eller lyssnar på. Nästa gång när ni ses över en fika eller frukost kan alla delta i diskussionen kring hur ni uppfattat boken. Det finns listor på nätet för att hitta böcker som passar. Det kan också vara kul att läsa om till exempel var era barn befinner sig just nu i utvecklingen eller böcker om föräldraskap.

2. Gå på museum

Kolla upp vilka museer som finns i din stad och om en utställning där verkar intressant. Om du och de mammor eller pappor du lärt känna går tillsammans får ni naturligt massor att prata om och lär känna varandra. På många museer finns speciellt anpassade rundturer för föräldralediga med barnvagn.

3. Träna tillsammans

På många gym finns mammaträning på schemat och det finns även speciell träning anpassad för nyblivna mammor. Men att träna tillsammans med dina nyblivna pappa- eller mammalediga vänner behöver inte vara så komplicerat (eller dyrt!), utan det räcker att ta en långpromenad med vagnen. Tillsammans kan ni bestämma hur mycket flås som krävs och om ni ska lägga till övningar längs vägen. På kommunens hemsida kan man ofta se om det finns utegym någonstans som är helt gratis att använda.

4. Baka eller laga mat tillsammans

En rolig aktivitet är att baka eller laga något gott tillsammans med föräldragruppen. Målet kan helt enkelt vara att det ska bli något gott att äta till fikat, men ni kan också göra storkok av barnmat för era bebisar eller testa nya recept inom olika teman.

5. Testa alla stadens lekplatser och bebishäng

Gör det till en utmaning att testa alla lekplatser där ni bor! Och om det är tråkigt väder – fortsätt med alla roliga ställen som finns inomhus. Det kan vara biblioteket, öppna förskolor eller museer som har speciellt anpassade avdelningar för barn.
 

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.