Fem roliga aktiviteter för nyblivna föräldrar och deras bebisar

När du som nybliven förälder kommit ut ur den första tidens bebisbubbla – som oftast innebär mycket hemmatid – och börjar längta efter något att hitta på finns det en uppsjö av aktiviteter för föräldralediga. 

33.jpg

Här listar vi fem favoriter som passar för bebisar och deras föräldrar.

1. Sångstunder för bebisar

I all sin enkelhet är en riktigt bra sångstund kul för små bebisar. De är ofta korta (ca 15-30 minuter), vilket är skönt eftersom bebisar kan vara oberäkneliga med alla möjliga plötsliga behov i form av mat och blöjbyten. Därefter följer ofta fika och tillfälle att träffa andra föräldrar. Du hittar helt kostnadsfria sångstunder på bland annat Öppna förskolan och Stadsbiblioteket. Ibland kan man behöva testa några olika för att hitta en duktig sångledare och ett trevligt sammanhang!

2. Babymassage

Babymassage är en riktigt mysig aktivitet för små bebisar som passar innan de börjar bli för rörliga. Under massagen får du som förälder lära dig steg för steg hur du kan massera din bebis – något som ger både avslappning och närhet. Babymassage hittar du ofta i anknytning till Öppna förskolan, Svenska kyrkan eller som fristående kurser. Sök på babymassage och din stad för att hitta ett alternativ nära dig.

3. Träna med bebis

Att träna i sällskap av sin bebis kan vara ett roligt sätt att spendera tiden – antingen inomhus där bebisen ofta är integrerad i träningen eller utomhus med barnvagn. Det kan givetvis helt anpassas efter din träningsnivå och framförallt efter vad du tycker är roligt. Varför inte starta en grupp här på Rulla vagn och hitta ett gäng att gå barnvagnspromenader med? I övrigt finns det många alternativ för träning som är anpassad för att stärka kroppen efter graviditet och förlossning.

4. Babyträff

På Öppna förskolor finns ofta tider avsatta för de allra minsta. Då slipper du oroa dig för smittor från äldre barn och miljön är lugn och stillsam. Bebisarna får ligga och kika på varandra, medan det finns tid för mammor och pappor att prata. Mysigt och kravlöst!

5. Babysim

Varmt vatten är något som bebisar gillar – och ofta även föräldrarna! Att gå på babysim passar bebisar över tre månader och ger möjlighet att träna motorik och vattenvana. Det handlar också mycket om kontakten mellan bebis och förälder. Ett minus med babysim är att kurserna ofta är dyra.

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.