Kämpigt att få ditt barn att borsta tänderna? Här är fem knep som gör tandborstningen lättare!

De flesta föräldrar kämpar i perioder med att få tandborstningen i hamn varje morgon och kväll. Men ta det lugnt! Här har vi samlat fiffiga knep som gör tandborstningen till en kul grej!

5633.jpg

1. Väv in tandborstningen i en mysig kvällsrutin. Det kan hjälpa att skapa en mysig miljö kring tandborstningen; läs en bok eller bara mysa tillsammans i pyjamas. Det gör att till barn förknippar stunden som något ni gör tillsammans, och vem vet — kanske ditt barn till och med kommer längta efter tandborstningen!

2. Ta hjälp av appar, sång eller film. Idag finns det en uppsjö av bra hjälpmedel. Kika in apparna Krokodilens smutsiga tänder och Borsta tänderna. På Youtube hittar du också massor med olika borsta-tänderna-sånger för små barn. Här är vår favorit!

3. Välj en rolig tandborste! Idag finns det skojiga mini-eltandborstar som brukar vara spännande för små barn. För de minsta finns det också tandborstar som är som en bitring, tandborste och leksak i ett.

4. Ha flera olika smaker på tandkrämer som barnet får välja mellan. Det finns allt från stark mint till mild fruktsmak — låt ditt barn välja det som smakar godast! På så vis får ditt barn använda sin egen vilja och känner troligtvis att det är roligare att borsta tänderna.

5. Borsta varandras tänder. Gör tandborstningen till en rolig lek tillsammans genom att borsta varandras tänder. Har du tur tycker ditt barn att det är så kul att hon eller han inte tänker på att de egna små tänderna borstas.
 

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.