Gravid
Sponsrat inlägg

Så packar du BB-väskan - ultimata packlistan!

Börjar du närma dig slutet av graviditeten? Har du funderat på vad du ska ha i BB-väskan vid din förlossning? Om svaret är ja: här hittar du den ultimata packlistan på vad du ska packa ner i din väska till förlossningen. Inte missa!

2749.png

Artikeln innehåller reklamlänkar till Lindex & Jollyroom.

Värk. Aj. Värk. Aj. Värk. AJ! När det är skarpt läge och bebisen är på gång vill du ha BB-väskan packad och klar. Här har vi samlat allt du kan behöva ha med dig i väskan (även om det går att ta med betydligt mer, enligt många listor på nätet).


Allt du definitivt vill ha med till BB:

Allt som gör matningen lite enklare

För dig som hoppas kunna amma förenklar amnings-BH och amningslinnen. När du köper: tänk på att ju mjukare desto bättre! Brösten är superömma de första dagarna och du vill inte ha något som sitter åt. Övriga amningstillbehör du inte vill missa är amningsinlägg och bröstvårtscreme, eller flaska och ersättning om du vill flaskmata. Ett tips är att be om hjälp från personalen på BB. De kan titta så att bebisen tar ett bra grepp, att du har rätt ställning och ge råd som passar just dig.

Riktigt mysiga kläder åt dig

Efter förlossningen är det mjukiskläder som gäller. En kimono kan vara perfekt om du enkelt vill kunna amma, annars är gravid-leggings, mjukisbyxor eller pyjamas ett måste (älskar detta set!). De flesta använder sjukhusets rockar under sjukhusvistelsen, så du behöver inte någon större mängd kläder. Och kom ihåg tofflorna – man älskar ju inte att tassa runt barfota på sjukhusgolv …

Sköna (!!) trosor och bindor

Återigen: kläderna du ska ha med dig till BB k-a-n inte vara för mjuka. Ett tips är ett billigt storpack med stora, sköna trosor, så behöver du inte använda dem för evigt. När det gäller bindor är det för de flesta största sorten som gäller de första dagarna. Ett tips kan vara att istället för bindor satsa på inkontinensskydd som finns med inbyggd trosa – hur smart?!

Allt till bebisen

De där dagarna på BB trivs bebisen oftast bäst hud mot hud i bara blöjan. Så du behöver inte packa ner en jättegarderob, men däremot 2-4 ombyten. Lägg också en mjuk filt på listan (favorit just nu!). Ett tips är att välja en filt som du verkligen gillar, då den där filten förekommer på varenda bild från den första tiden. Många tar också med babynest, babyskydd och en overall, om det är kyligt ute. Allt i klädväg du tar med till bebisen ska vara tvättat med ett milt och oparfymerat tvättmedel.

Alltså, lägg detta på pack-listan:

Dina absoluta favoritsnacks

Många packar både middag och snacks för ett helt kompani i BB-väskan, bara för att senare upptäcka att det varken fanns tid eller aptit under själva förlossningen att sitta och äta. Det är inte alltid som partnern har möjlighet att få måltider under förlossningen, så av den anledningen kan det vara bra med matsäck, powerbars eller smoothies. Hur som helst är det magiskt gott att få äta sitt favoritgodis dagen efter förlossningen. Tips är också en vattenflaska, då glas kan vara krångligt att dricka ur glas när man ligger ner.

Mjukt toapapper

Det här förtjänar en egen punkt: ta med SUPERMJUKT toapapper! Och ha en laddning hemma också för den första tiden.

Necessären med milda produkter

Packa necessären ungefär som om du ska åka på en weekend-resa (till stugan på landet, inte Paris!), men byt ut alla produkter som är parfymerade. Packa istället milda och snälla produkter. Heta tips är också hårsnoddar, intimtvätt, läppsyl (så torra läppar man får av att föda barn!) och torrschampo.

Förlossningsbrev, ID och smärtlindring

Det är inte så troligt att du blir stoppad i entrén till sjukhuset mitt i värkarbetet för att du glömt ID-kortet hemma, men varför chansa? Och förlossningsbrevet är skönt att lämna över när du kommer in, så att personalen på sjukhuset kan läsa det direkt och diskutera med dig (mall finns här!). När det gäller sådant som kan hjälpa dig under förlossningen får dina önskningar styra; många har med vetekudde, musik, hörlurar eller TENS-maskin.

Mobil-laddaren

Att kunna ladda mobilen för att fånga varenda vinkel av ditt nyfödda mirakel är givet, dessutom vill du säkert kunna skicka ett och annat sms. 
 


Hela listan på sådant du kan vilja ha i BB-väskan:

Till den födande mamman:

  • Amnings-BH (gillar dessa!)
  • Amnings-linnen
  • Amningsinlägg
  • Mjuka trosor
  • Pyjamas (här finns supersköna och fina!)
  • Sköna kläder (längre kofta och gravidleggings till exempel)
  • Bindor (modell större…!)
  • Supermjukt toapapper
  • Tofflor (oväntat viktigt!)
  • Necessär med dina parfymfria favoriter
  • Hårsnoddar
  • Läppsyl (man blir SÅ torr om läpparna av lustgas!)
  • Vetekudde, musik, TENS-maskin eller annat ni valt för avslappning

Till bebisen:

Till partner eller medföljande:

  • Ombyte med kläder (gärna myskläder)
  • Necessär med det viktigaste
  • Tofflor

Mat / snacks:

  • Dryck (typ ProViva eller nyponsoppa)
  • Powerbars
  • Godis eller ditt favoritsnacks
  • Vattenflaska

Och glöm INTE:

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.