Briljanta tipsen inför midsommar – så får du en lyckad dag (och kväll!) med bebis!

Med rätt planering kan midsommarafton bli en riktig succé för både barn och vuxna. Här får du tipsen för ett lyckat midsommarfirande med barn i tre enkla steg!

3501.jpg

1. Maxa traditionerna tidigt på dagen!

Gå all in på traditionellt midsommarfirande tidigt på dagen (läs: morgonen) när alla är som piggast. Hoppa som små grodor, sjung sommarvisor, plocka blommor och lek lekar som om det inte fanns en morgondag.

2. Gör dagen skoj för barn!

Det är vanligt att man låter de lite äldre barnen ha ett eget barnbord. Låt midsommarlunchen vara en gemensam grej! Ni vuxna kan umgås mer framåt kvällen, så släpp fokus från allt som heter nubbe och snapsvisor - och umgås helt enkelt på barnens villkor. Låt det bli spontant; midsommarlunchen får exempelvis gärna avbrytas för lite lek!

3. Håll rutinerna – njut av kvällen!

Vårt bästa tips för en lyckad midsommarkväll med barn är lika enkelt som biljant: starta och avsluta i tid! Om barnen får vara vakna så länge de orkar är övertröttheten ett faktum och det blir en tråkig kväll för alla inblandade.

Gör istället så här:
1. Ät midsommarmiddag med barnen när de normalt äter, förslagsvis runt 18.00. Då är alla på gott humör och det finns utrymme för er vuxna att hinna njuta av förrätt och huvudrätt.
2. Bums i säng! Alla föräldrar lägger sina barn (tips: somna inte själv!).
3. Midsommar fortsätter för de vuxna! Nu väntar dessert, spel, lekar och en härlig kväll!
Voilà – så firar du en lyckad midsommar med barn!

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.