Appar som passar för små barn? Här är tipsen!

Funderar du på vilka appar som passar för små barn? Idag finns det en uppsjö av roliga och utvecklande lek-och-lär-appar även för de allra minsta barnen. Här har vi listat våra favoriter!

5079.jpg

1. Mulle Mecks bilspel

Appen är som en saga där man tillsammans med Mulle Meck får bygga bilar och mecka. Välj färger, bildelar och verktyg — och ta sedan bilen på en körtur! En utvecklande spel för små motorälskare. Brum brum!

AppStore (kostar 30 kr)

2. Radioapans banankalas!

Foto: Sveriges Radio

En app från Sveriges Radio som är anpassad för de allra minsta. Här får barnet hjälpa apan att fixa iordning det stora banankalaset. Blås upp ballonger, dekorera tårtan, måla vimplar och mycket mer. I appen är det stora ytor att trycka på, animationer och massa roliga ljud. Perfekt lek och lär-app!

AppStore / GooglePlay 

3. Surprise eggs

Vem gillar inte kinderägg? Nu finns en svensk app som bygger på den senaste Youtube-trenden och det klassiska kinderägget. Man väljer ett ägg man vill öppna, använder fingrarna för att skrapa bort pappret från ägget och "kläcker" sedan ägget för att komma till överraskningen. Vi lovar; barnen älskar det!

AppStore / GooglePlay

4. Stadens hjältar - baby app

Stadens Hjältar baby-app

Stadens hjältar har flera appar för olika åldrar. Den här appen är för de allra minsta (0-2 år) och är som en spännande pekbok med sagor, spel och film. En kreativ och utvecklande app med mycket skojsiga ljud och bilder!

AppStore / GooglePlay

5. Barnkanalen

I Barnkanalens egna app kan ditt barn kolla på SVTs alla barnprogram när som helst. Det finns hundratals timmar med roliga, spännande och utvecklande program för barn i alla åldrar. Himla käckt!

AppStore / GooglePlay

6. Pussel för små barn

Pussel för små barn app

En simpel, men ack så bra, app där ditt barn får lägga pussel. Svårighetsgraden ökar successivt för att uppmuntra  ditt barn att förbättra sitt logiska tänkande. Och när man lyckas med pusslen får man både hejarop och glad musik!

AppStore / GooglePlay

BONUS! Gulliga hamstern Rosie i Trucks and diggers



I appen Trucks and diggers får du köra dumper och andra häftiga fordon med hamstern Rosie. Det här är en favorit bland alla småttingar. Här får du gräva, köra en liten bana och sedan bygga ett hus. Dessutom väldigt fint animerad!

Appstore / Google Play

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.