7 riktigt bra podcasts om föräldraskap - inte missa!

Här listar vi våra sju favoriter bland poddarna för dig som småbarnsförälder. Perfekt att lyssna på när du rullar vagn, vaggar pigg bebis en sen natt eller är på väg till en lekplatsdejt! 

8632.jpg

1. Två systrar en podd


Influencer-systrarna Victoria Törnegren & Alexandra Brings podcast om livet bakom de perfekta flödena. De är båda nyblivna mammor och bjuder på sin vardag som småbarnsföräldrar på ett äkta och opretentiöst sätt. Härligt sällskap när du tar disken på kvällen!

Här kan du lyssna 
 


2. Rulla vagn-podden


Det kan hända att vi är lite partiska (!!), men Rulla vagn-podden är måste-lyssning för alla småbarnsföräldrar. I Rulla vagn-podden får du experternas svar på dina frågor om de allra minsta barnen – från nyfödd upp till 3 år. Du får handfasta råd från våra experter kring de eviga frågorna om bättre sömn (!!), amning, relationsproblem, utveckling, viktkurvor och vad som väntar den första tiden med bebis. Ja, helt enkelt det mesta som snurrar i huvudet på en trött småbarnsförälder.

Här kan du lyssna


3. Sånt är livet


En härlig och pratig podcast av nyblivna föräldrarna Ida Warg och Alexander Pärleros. De berättar om livet med lille Elvis, diskuterar ämnen kring föräldraskap och relationen. Perfekt på barnvagnspromenaden!

Här kan du lyssna


4. Separationspodden


I Separationspodden pratas det om hur man som förälder löser en separation på allra bästa sätt, för att slippa att barnen hamnar i kläm. Podden består av totalt 10 avsnitt och kan vara bra lyssning för dig som ska eller har separerat. 

Här kan du lyssna!


5. Jag vill ha barn

"Jag vill ha barn" är en intim och personlig podcast om barnlängtan och ofrivillig barnlöshet. Här blandas smärtan och ångesten med glädjen och hoppet i berg- och dalbanan som längtan efter ett barn innebär. Handlar om allt från det rent praktiska till det känslomässiga kring ofrivillig barnlöshet.

Här kan du lyssna


6. Vattnet går 

Gillar du att lyssna på andras förlossningsberättelser? I den här podden intervjuar Nina Campioni både kända och okända mammor som delar med sig av sina graviditeter och förlossningar. Dessutom är barnmorskan Gudrun Abascal med och svarar på frågor under programmens gång. En inspirerande och peppande podd!
Här kan du lyssna 


7.  Kära barn

För dig som ännu inte klämt alla avsnitt av denna gamla podd-klassikern är det en bra plats att börja på som småbarnsförälder. Just nu verkar de inte släppa nya avsnitt, men det finns en hel del avsnitt att gå igenom. I Kära barn svarar psykoterapeuten Lousie Hallin på frågor om barns utveckling. Frågorna riktar sig till dig som har barn mellan 3 och 18 år. Du får med dig massor av nyttig kunskap och funderingar inför det livslånga jobbet som förälder!

Här kan du lyssna

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.