5 superknep för att få på barnen kläder på morgonen (utan gnäll eller tjat!)

Stressigt och tjatigt att få barnen kläderna på morgonen? Du är inte ensam. Och här har vi samlat 4 superknep som förhoppningsvis gör morgonen lite smidigare (och mindre svettig).

11116.jpg

1. Tre lekar som barn älskar

Det är inte alltid enkelt att leka sig igenom stressiga situationer, även om vi föräldrar vet att det ofta funkar bra. Här får du tre favoriter att variera med på morgonen:

  1. Gör en hitta-leksaken-lek i kläderna! Alla barn har något som de gillar lite extra mycket, kanske bilar, pusselbitar eller leksaksdjur. Välj det som ditt barn gillar bäst. Du behöver 5-6 stycken. Göm dem på olika ställen i kläderna och vik sedan ihop dem. Gör en tävling om barnet kan hitta dem. Ta ett plagg i taget, som måste tas på innan det är dags för nästa.
  2. Kör Klädracet med Morgonshowen på SVT - inget får på kidsen kläderna så snabbt!
  3. Många barn älskar hinderbana. Lägg ut kläderna som en bana hemma (gärna både dina och barnets), där man tvingas klättra över möbler och krypa under bord.

2. Sätt på musik - och skutta i brallorna!

Har du märkt att du själv jobbar snabbare med musik i bakgrunden? Precis samma är det för barn. Sätt på en härlig spellista och dansa loss (här är en favorit! i Spotify). Allt kommer flyta snabbare under morgonen. När ni har bra flow kan du testa att bara hålla fram byxorna! Det är nästan omöjligt för ett barn att inte kliva i dem efter en stund.

3. Sov i rätt kläder

Nej, det är inte enorm skillnad på en pyjamas och på t-shirt och tajts. Om det är kämpigt att få på kläderna en period: använd de vanliga kläderna som pyjamas, så vaknar barnet färdigklädd. Kan vara det bästa klädknepet någonsin!

4. Välja själv är roligare

I två-treårsålder brukar de flesta barn vilja välja mer själva. Istället för att säga "Ta på stövlarna!" brukar "Vill du ha de svarta stövlarna eller de röda skorna?" funka bättre. Då har barnet redan sagt ett halvt ja till att ta på sig genom att välja. Ge två eller tre val, så att det inte blir för många att välja mellan.

5. Lär dig jacktricket!

För barn som helst skulle gå utan jacka året runt är detta ett knep att lägga på minnet. Lägg jackan på golvet med "nacken" mot barnet. Stoppa sedan i ärmarna uppifrån och svinga över huvudet. Garanterad succé!

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.