23 briljanta lifehacks för dig med nyfödd bebis (måste testas!)

Livet med bebis är inte alltid en dans på rosor, men med enkla knep och lifehacks kommer du långt. Här har vi samlat våra allra bästa tricks för en enklare vardag med en nyfödd. Nu kör vi! 

7209.png

1. Ladda kaffebryggaren med en rejäl kanna kaffe redan på kvällen, så att du bara kan trycka på knappen på morgonen. Häll upp kaffet i termos, så att du kan passa på att ta en varm kopp så fort det finns tillfälle under dagen.

2. Bebisens bajs de första dagarna är svart och kallas mekonium. Det kan vara svårt att få bort, men med lite oliv- eller mandelolja går det enklare.

3. Ladda ner en white noise-app (eller använd vår favorit på Spotify!) med lugnande ljud för din bebis (som är van vid ett högljutt brus i magen).

4. Somnar din bebis ofta i famnen? Här är knepen för att lägga ner en sovande bebis.

5. Använd en tvättpåse till alla bebisens strumpor när du tvättar. De hamnar lätt överallt (läs: försvinner spårlöst!).

6. Investera i en riktigt bra bärsjal eller bärsele. Det kommer vara din bästa vän när du behöver ha händerna fria, när bebisen har magknip eller är orolig på kvällen.

7. En babysitter är bästa grejen när du vill hinna duscha eller gå på toaletten (dock inte helt stressfritt att stå intvålad och bebisen börjar skrika…).

8. När du ammar eller flaskmatar kan du lätt bli sittande en bra stund. Sätt ihop ett överlevnadskit i en liten korg: vattenflaska, mobilen, fjärrkontrollen, en frukt, bok, läppsyl eller vad det nu kan vara. Så kan du enkelt flytta med grejerna dit du blir sittande nästa gång.

9. Ha blöjor vid sängen, så att du slipper gå upp om din bebis blöja blir blöt under natten. Ofta blir både du och bebisen pigg av att komma upp och tända lampor.

10. Förbered supersnabba kalla mellanmål att ha i kylen, till exempel chiapudding eller overnight oats (eller choklad). Perfekt om du får en minut över eller helt enkelt har missat lunchen.

11. Galltvål eller diskmedel funkar bra för att få bort bajsfläckar. Läcker blöjan ofta? Då kan det vara dags att gå upp en storlek.

12. Det kan underlätta att få bebisen att ta nappen om du tar lite bröstmjölk på den. Du kan behöva testa flera olika sorters nappar för att hitta den din bebis gillar.

13. Om du kör en tvätt i tvättmaskinen, ställ bebisen bredvid. De brukar gilla ljudet och somna gott!

14. IKEA’s golvskydd är perfekt för dig som behöver ha vagnen inne i hallen.

15. På natten är det smart med självlysande nappar, så slipper du famla runt i hela sängen.

16. På språng och ska ge ersättning? Köp en portionsburk, koka vatten och häll hälften i en termos och andra hälften i petflaska, när det kallnat. Sedan kan du blanda varmt och kallt vatten för perfekt temperatur vart du än befinner dig.

17. Underhåll bebisen med kontrastrika grejer över skötbordet eller i babysittern. Bebisars favoritfärger är vitt, rött och svart.

18. Torrschampo!

19. Köp blöjor som indikerar när de blivit våta och behöver bytas, så du slipper kolla stup i kvarten.

20. Klipp naglarna på bebisen när han eller hon sover.

21. De flesta packar ombyten till bebisen i skötväskan, men glöm inte en ren tröja till dig också.

22. Blir din bebis lugn av att vaggas? Köp en pilatesboll, så slipper du stå upp hela dagarna.

23. När du väl lagar mat, laga mycket! Gärna sådant som går att äta med en hand. Kanske läge att börja beställa hem mat och blöjor med leverans eller en färdig matkasse?
 

Rekommenderas för dig

Skapa DIN sömnplan – passar perfekt för din bebis!

Slipp kämpa för att få sova. Här skapar du snabbt en personlig sömnplan för din bebis (helt gratis). Sömnplanen är baserad på BabyNaps-metoden. Börja här och nu - skapa en sömnplan som funkar för dig och din bebis!

Jag vill skapa min sömnplan

Få ordning på sömnen - prova BabyNaps gratis!

Sååå redo för att sova bättre? Ladda ner BabyNaps och få ett sömnschema som funkar för din bebis. Appen är gratis för dig i 30 dagar.