15 briljanta lifehacks för dig med barn på förskolan – inte missa!

En applåd till oss föräldrar med barn på förskolan som varje dag fixar med lämningar och hämtningar. Här kommer en lista med våra ABSOLUT bästa knep och lifehacks för dig med barn i förskoleåldern! 

Artikeln innehåller reklam för Polarn O. Pyret

1. Blöta skor? Så torkar du dem snabbt!

Skor och stövlar blir fuktiga eller genomblöta titt som tätt på förskolan. Köp okokta gula ärtor och häll i skorna. De torkar över natten! Ärtor suger upp fukt som om det inte fanns någon morgondag. Och när skorna är torra igen häller du över ärtor i en luftig låda, så att de får torka. Sedan kan du använda dem på nytt. Hur bra?!

2. En kom-ihåg-lista på förskolan

Visst är det smått irriterande när någon annan hämtar och bara hälften av grejerna kommer med hem? Sätt en checklista på förskolan med vad som ska packas! Och om ni är två föräldrar som turas om att hämta är bästa regeln att den som hämtat också ansvarar för att packa (och tvätta) det som ska med nästa dag.

3. Välj de färggladaste vantarna!

Förskolan är lite som Bermudatringeln för världens alla vantar… De försvinner spårlöst för att aldrig återfinnas. Vårt tips: köp vantar i udda färger, så är de enklare att hitta. Här är våra färggladaste favoriter just nu, som garanterat håller torrt; skalvantar i rött eller rosa och regnvantar i lila. Och ett hett tips: köp vanthållare (finns här!) så att vantarna sitter fast i overallen eller jackan.

4. Svårt att gå hem?

Många barn har svårt att komma iväg på eftermiddagen när det är dags att gå hem från förskolan. Vi har väl alla stått på gården och med käck ton försökt övertyga kidsen att det blir sååå kul att gå? Ingen lätt match, men enklaste sätten: ha något att locka med på vägen hem (exempelvis stanna en stund på roliga lekplatsen), gör en tävling om vem som kan springa snabbast till kapprummet eller ge dig in själv i leken och busa dig ut genom grinden (pju!).

5. Ha alltid SAMMA byteskläder

Bestäm hemma att vissa kläder alltid hör hemma på förskolan, exempelvis de blå tajtsen (bästa sorten här!), alla röda strumpor och de två gröna tröjorna. Om du har något hemma för att tvätta är det enkelt att veta att det inte ska sorteras in hemma i garderoben, utan åka direkt tillbaka till föris.

6. Ta galonbyxor ÖVER overallen

Har du en liten som älskar att rulla sig i lerpölar? Be personalen på förskolan ta på galonbyxorna över overallen när det är blött ute. Då håller sig barnet torrt för utelek både för- och eftermiddag, men du slipper också en lerig och blöt overall som behöver tvättas (nästan) varje dag.

7. Smutsiga barn i vagnen? Använd regnskyddet!

Tar ni vagnen hem? Sätt barnvagnens regnskydd under, och lerigt barn ovanpå.

8. Välj vattentäta skalkläder – som växer i storlek!

Skalkläder är flexibla, andas och är slitstarka, medan galon traditionellt står emot väta bättre. Men bästa tipset för att få det bästa av båda världar: välj skalkläder som är helt vattentäta! Med ”PO.P flexisize” kan du dessutom enkelt göra kläderna större när ditt barn växer (eller mindre när syskon ska ärva), så sparar du både pengar och miljö. En bra bonus med skalkläder: personalen kan avgöra vad barnet borde ha på sig utifrån lager-på-lager-principen när det är dags att gå ut.

9. Namna ALLT!

Beställ namnlappar (många!) eller använd märkpenna och namna alla kläder, vantar, snuttefilt, nappar, mössor, skor… ja, ALLT! Det är hyfsat frustrerande (och dyrt) att kläderna försvinner.

10. Grusiga ytterkläder = borsta av!

Sitter det kvar grus och gegga efter att overallen eller ytterkläderna torkat i torkskåpet? Be personalen ha en sko-borste vid dörren, så kan du själv borsta av innan ni går hem.

11. Minska sjukdomarna

Ta för vana att stanna till på toaletten och tvätta på dina och ditt barns händer innan ni lämnar förskolan (alternativt handsprit utanför). Tar bara 2 minuter, men kan spara många vab-dagar!

12. Ha småsyskon i bärsele

Det är ingen enkel ekvation när man ska ha småsyskon med vid hämtningen, rodda med ytterkläder/utbrott/genomblöta strumpor på förskolebarnet OCH slippa att bli genomsvettig själv. Hetaste tipset: ha minstingen i bärsele eller bärsjal! 

13. Ha en banan i fickan

Vi hämtar ofta våra barn precis när blodsockret börjat dippa, vi själva är trötta och barnen är ännu tröttare efter en intensiv dag på förskolan. Ha en banan, smoothie eller valfritt snacks redo i fickan. Ta en fikapaus utanför grinden innan ni går hemåt. ♥


Få 20 % rabatt hos Polarn O. Pyret

– när du blir medlem i PO.P+

Hos Polarn O. Pyret gör de kläder som tål att älskas, tvättas och slitas – och därmed kan ärvas igen. Och igen. Det är helt enkelt design som håller. Som medlem i PO.P+ får du bland annat en välkomstbonus på 20 % rabatt på första köpet.

Läs mer om erbjudandet och registrera dig

Polarn O. Pyret - partner hos Rulla vagn